Вінницька міська рада продала через уповноважений банк "Хрещатик" (Київ) муніципальні облігації серії С вартістю 4 млн. гривень. Про це повідомила прес-служба банку. Чотири тисячі облігацій серії З, номіналом одна тис. гривень розміщені в повному обсязі серед замовників.

    Строк обігу облігацій цієї серії - 868 днів (з 15 листопада 2006 року по 29 травня 2009 року включно). Ставка прибутковості по облігаціях серії С - 12% річних.

    На думку мера Вінниці Володимира Гройсмана, такі ставки дуже вигідні місту. А велика кількість бажаючих їх купити, свідчить про гарні перспективи Вінниці й віри підприємців у її економічний розвиток уже в найближчому майбутньому.

    Раніше Вінницька міськрада оголосила тендер на вибір лід-менеджера з розміщенню в нинішньому році муніципальних облігацій на 20 млн. гривень. Учасників було багато, але найбільш вигідні умови запропонував банк "Хрещатик". Він і став переможцем тендера.

    "Хрещатик" випустить облігації Вінницької міськради ще одним траншем: серія C - 15 листопада строком на 2 роки 7 місяців і доходом 12%. Вже нині покупців більше, ніж облігацій.

    До речі, за словами Володимира Гройсмана, виручені кошти від розміщення муніципальних облігацій планується направити на реконструкцію доріг Вінниці.

АМУ


Переглядів: 2646
Поширень: 0