«Не кожному голові випаде таке на голову,» - говорить Володимир Гройсман про свої враження від перших днів у кріслі міського голови. Сьогодні він – один з найуспішніших мерів України.
Йому вдалося побороти стихійну торгівлю в місті протягом шести місяців, починаючи з 25 травня, коли було прийнято рішення сесії "Про припинення торгівлі з рук у невстановлених місцях на території м. Вінниці". Завершальним етапом впорядкування ринкової торгівлі у місті Вінниці розпочався 20 листопада, коли міським головою було ухвалене розпорядження про створення робочої групи з впорядкування вуличної торгівлі.
Розпочалося будівництво «Муніципального ринку». Цей об’єкт планується завершити до травня та перенести на новий ринок 2,5 тис. торгуючих . До того часу також планується провести тролейбусну лінію та оптимізувати під’їзди до ринку.
Цього року вперше за 20 років розпочався капітальний ремонт доріг. На ремонтні роботи пішли кошти: муніципального займу – 20 млн. грн., з міського бюджету – 900 тисяч гривень, державна субвенція – близько 2 млн. гривень.
Роботи проводило КП «Агропромшляхбудіндустрія». Були відремонтовані вулиці Келецька, Київська, 40-річчя Перемоги, Блока, Московська, Немирівське шосе, Комарова , розпочались роботи на Свердловському масиві.  Відновлення асфальтного покриття  буде продовжено весною 2007 року з початком нового ремонтного сезону.
Прибирання сміття та підготовка до зими.
Проблему зі сміттям багато хто у Вінниці називав нездоланною. Позитивного результату протягом року було досягнено завдяки правильній організації роботи вивозу сміття комунальними підприємствами. А також була закуплена додаткова кількість техніки. На Турбівському машзаводі було придбано 9 автомобілів (2 МАЗи та 7 КамАЗів) вартістю від 168 до 200 тис. грн. для вивозу сміття.
У ході підготовки до зими було закуплено 6 нових машин на базі автомобілів МАЗ дозволить збільшити ефективність посипки вулиць піскосоляною сумішшю у 4 рази. Якщо на посипку вулиці Келецької потрібно 4 виїзди автомобіля ЗІЛ, то МАЗ впорається за одну поїздку. Нові машини мають функцію регулювання ширини посипки вулиці та дозування суміші. На зиму містом заготовлено 5, 5 тон піскосоляної суміші, з них вже використано 300 кг. До кінця року планується закупити ще 11 тон. суміші.
Тролейбусна лінія.
23 серпня, напередодні Дня Незалежності була урочисто відкрита нова тролейбусна лінія, яка зв’язала місто з Аграрним Університетом та 17 тисячами його студентів. Проект лінії розроблявся, ще у минулому сторіччі. І тільки цього року виникла можливість розпочати будівництво. На ці цілі з обласного бюджету було виділено 1 мільйон гривень. В цілому роботи коштують 9 мільйонів. Довжина нової тролейбусної лінії 3,8 км.
Тролейбус під №12 ходить за маршрутом «Аграрний університет - площа Гагаріна». Також цього року був завершений ІІ етап реконструкції трамвайної колії    по вул. Соборній. 20 жовтня лінію відкрито. Роботи коштували 5 млн. грн.
Проводились також певні заходи на оновлення парку ТТУ. Зараз містом їздять 13 оновлених тролейбусів. А на початку наступного року до міста планується привести трамваї з міста Цюріха.
Нові методи роботи та програма «Етичний кодекс».
«Орієнтація на клієнта.» - ось новий девіз роботи Вінницької міської ради. Серед нововведень: «гаряча лінія», яка є абсолютно новою формою обробки звернень громадян. На першому поверсі виконкому розташувалось «бюро звернень», де можна отримати відповідь на питання «що, де і на якому поверсі», записатися на прийом, оформити звернення та отримати консультацію з приводу оформлення пільг, субсидій і матеріальної допомоги.
7 листопада відбулась презентація нового офіційного Інтернет-сайту: www.vmr.gov.ua. Сторінка міськради надає більш повну інформацію про Вінницю, структуру міської ради, роботу її управлінь та прийняті нормативні документи. Оновлений сайт має удосконалену систему пошуку, блок новин, що постійно оновлюється, форум для обговорення громадських питань, інтерактив.
На сайті також працює громадська приймальня: не виходячи з дому, за допомогою мережі Інтернет, мешканець Вінниці може надати скаргу чи інше звернення, яке буде оброблено на рівні з усним чи письмовим.
Відповідаючи на питання журналістів чи змінилось щось в особистому житті та звичках, міський голова відповів, що з’явилась звичка дуже рано вставати та працювати до пізньої ночі, а ще подякував за розуміння своїм близьким та рідним, в особі яких він протягом року мав найщиріших друзів та вірних соратників.
Щодо планів на наступний рік, то Володимир Гройсман не збирається зупинятись на досягнутому, а найбільшим проривом року, що минає вважає підвищення рівня добробуту вінничан та зростання патріотизму. «Я бачу, як вінничани гордяться своїм містом, як помічають та головне – приймають активну участь у змінах на краще – і це найбільше наше досягнення».


Прес-служба Вінницького міського голови


Переглядів: 2445
Поширень: 0