Міський голова Вінниці Володимир Гройсман виплатив 5 тис. грн. двом оперуповноваженим Вишенського районного відділу міліції за піймання трьох жителів, причетних до скоєння крадіжок обладнання ліфтів у будинках міста.

Рішення про нагородження грошовою премією правоохоронців, які впіймали злодіїв, ухвалене виконавчим комітетом Вінницької міської ради, повідомляє в четвер прес-служба Вінницької міськради, передає «Інтерфакс-Україна».

Міліція вже встановила причетність затриманих до 10-ти крадіжок. Крадені деталі ліфтів злочинці збували на місцевому ринку, частина з них була вилучена в одного з підприємців, що торгував електродеталями.

У жовтні поточного року Гройсман звернувся до органів внутрішніх справ і прокуратури з проханням провести перевірки і посилити контроль над діяльністю пунктів прийому кольорових металів. На такі заходи влади міста пішли після збільшення випадків крадіжки ліфтового обладнання в будинках Вінниці.

Ремонт ліфтів, де були вчинені крадіжки обладнання, вже обійшлися міському бюджету в суму близько 100 тис. грн. В червні поточного року міськрада виділила 1,15 млн. грн. на ремонт і модернізацію міських ліфтів.

Всього у Вінниці експлуатується 1115 ліфтів, з яких 177 вимагають капітального ремонту через закінчення терміну експлуатації (25 років).


 

«ForUm»


Переглядів: 2514
Поширень: 0