Працівники Вінницького відділу поліції затримали двох правопорушників, які викрали у вінничанина «ВАЗ 2108». Вночі вони відкрили автівку та завели її, однак далеко їм поїхати не вдалось - покинувши автомобіль, в якому закінчилося пальне, на перехресті, вони втекли.

До поліції з заявою про крадіжку звернувся 38-річний вінничанин. Вночі  невідомі з двору будинку викрали його транспортний засіб «ВАЗ 2108».

Як з’ясувалось, до угону причетні двоє раніше судимих вінничан віком 24 та 25 років. Один з чоловіків відбував покарання за аналогічний злочин, а інший за крадіжку. Відпрацювавши записи камер відеоспостереження, поліцейські встановили марку автомобіля на якому пересувались зловмисники та затримали їх.

Правопорушники розповіли, що вночі під’їхали до будинку потерпілого та, зламавши замки, завели автомобіль за допомогою дротів. На перехресті Барського та об’їзного Гніванського шосе в автомобілі закінчилось пальне, тож вони покинули автівку та поїхали з місця події на власному авто.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Таке правопорушення карається штрафом до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.



Переглядів: 2366
Поширень: 0