У Вінниці продовжуються роботи, спрямовані на підвищення енергоефективності багатоповерхівок. В цьому році за програмою співфінансування капітальних ремонтів триває часткове утеплення фасадів семи будинків.

Необхідність у заходах енергозбереження та капітальних ремонтах різних елементів багатоповерхових будинків сьогодні розуміє переважна більшість мешканців. Тому щороку бажаючих взяти участь у співфінансуванні робіт капітального характеру (70% фінансується з міського бюджету, 30% - сплачують мешканці) у Вінниці збільшується.

Цього року у такий спосіб заплановано виконати капітальний ремонт інженерних мереж у 45 житлових будинках, відновити міжпанельні стики у 18 багатоповерхівках, замінити вікна у під’їздах 42 будинків.

В міському бюджеті для проведення капітального ремонту житлового фонду на умовах співфінансування передбачено 42 млн грн.

У Вінниці триває утеплення семи багатоквартирних будинків

«Сьогодні капітальний ремонт фасадів із утепленням проводиться у будинках за адресами:

  • вул. Пирогова,89А;
  • просп. Космонавтів,4;
  • вул. Андрія Первозванного,34;
  • вул. Бевза,16;
  • вул. Василенка,6;
  • вул. Соборна,22;
  • вул. Стельмаха,17, - розповів заступник директора департаменту житлового господарства міської ради Сергій Гречанюк. – Поки що мешканцям складно домовитись і зробити утеплення всього будинку, тому ці роботи проводяться шляхом часткового утеплення фасадів».

З метою стимулювання мешканців до утеплення усього будинку, а не частково, запроваджена градація співфінансування: у випадку утепленні лише по стояку – співфінансування складає 35%, коли відбувається утеплення під'їзду – обсяг співфінансування 30%, якщо утеплюється весь будинку – то люди сплачують лише 25%.

Нагадаємо, що відповідно до Порядку проведення капітального ремонту житлового фонду м. Вінниці, мешканці самостійно визначають вид та вартість матеріалів, що використовуються під час виконання робіт. Від цього залежить сума коштів, які будуть сплачувати мешканці.​



Переглядів: 4227
Поширень: 0