Мертвим 48-річного чоловіка 3 травня близько пів на четверту годину ранку на вулиці Тімірязєва виявив таксист та повідомив у поліцію. У вбитого експерти нарахували сім ножових поранень. Затриманими виявилися неодноразово судимі вінничани. Один з них провів у в’язниці 15 років.

Над розкриттям злочину працювала посилена група працівників обласної, міської та лівобережної поліції м. Вінниці. До дільничного офіцера поліції, на території якого сталось вбивство, надійшла оперативна інформація про особу, яка може бути причетною до даного злочину. Поки на місці події працювала слідчо-оперативна група, працівники карного розшуку перевіряли інформацію, надану дільничним.

Як розповів начальник управління карного розшуку Головного управління Національної поліції Олександр Цимбалюк, до злочину виявилися причетними троє вінничан віком 25, 31 та 46 років. Усі вони мають судимості за вчинення тяжких злочинів. У найстаршого - 15-річний тюремний стаж.

Вінницькі правоохоронці  впродовж двох діб знайшли та затримали злочинців, які жорстоко вбили вінничанина

За словами одного з затриманих, він та його товариш вночі на вулиці Тімірязєва помітили нетверезого чоловіка з сумкою на плечі. Вони припустили, що у сумці можуть бути гроші, і про це повідомили по телефону ще одного 46-річного знайомого, з яким щойно проводили разом час у одному з розважальних закладів міста. Зловмисники припустили, що самотній нетверезий чоловік чинити опір не буде, і його сумка стане легкою здобиччю для їхнього знайомого, який вже пішов назустріч своїй жертві.

Попередньо слідством встановлено, що потерпілий не здався нападнику, а чинив опір. Тоді зловмисник наніс своїй жертві сім ножових поранень у різні частини тіла, відібрав сумку та втік.

Вінницькі правоохоронці  впродовж двох діб знайшли та затримали злочинців, які жорстоко вбили вінничанина

Оглядаючи місце злочину, на сусідній вулиці поліцейські знайшли закривавлену сумку вбитого. Попередньо, у ній було близько 2 000 гривень.

Затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст.187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та п.6 ч.2 ст. 115 КК (вбивство з корисливих мотивів). Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.



Переглядів: 4157
Поширень: 0