У засіданні взяли участь міський голова Володимир Гройсман, його заступники, голови квартальних комітетів, керівництво Асоціації, депутати міської ради. Основне питання стосувалось підсумків роботи органів самоорганізації населення за минулий рік. Обговорювались також нагальні проблеми, які існують на сьогоднішній день у приватному секторі.

Квартальні комітети звітували про свою роботу у минулому роціЗвітувала про виконану роботу голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук. Вона розповіла, що у минулому році з допомогою співфінансування було проведено каналізаційні мережі по двох вулицях мікрорайону Хутір Шевченка (мешканці зібрали 150 тис. грн.) та у мікрорайоні «Соняшник» - каналізовано вул. Вчительську, Фортпосну, 1,2,3-й проїзд Чехова (мешканцями зібрано коштів в сумі 234 тис. грн.). Також шляхом співфінансування з\'явилась каналізація у мікрорайоні «Привокзальний» по вулиці Верхарній (мешканцями зібрано коштів в сумі 80 тис.грн.).

Міський голова повідомив головам квартальних комітеті, що у стратегічних планах розвитку міста - каналізування усього приватного сектору. «Ми вже давно думаємо про можливості повного забезпечення приватного сектору каналізаційною мережею. Уже зроблено кілька кроків у цьому напрямку, відпрацьовано проекти. І я думаю, що ми успішно втілимо наші плани у життя, але у кілька етапів», - розповів Володимир Гройсман.

Також у минулому році силами квартальних комітетів було здійснено підсипку та грейдерування 7 вулиць, очищено 12 криниць загального користування, знесено 14 аварійних дерев, придбано 430 аншлагів (на яких вказується назва вулиці та номер будинку), було проведено 12 суботників, вивезено 1400 м3 сміття.

Квартальні комітети звітували про свою роботу у минулому роціЗгідно планів щодо освітлення вулиць та провулків, затверджених міським головою, в цьому році ліхтарі засвітили на 12 вулицях, 3 провулках, замінено 38 аварійних опор. Втім, залишаються неосвітленими іще 30 вулиць, 25 провулків, а на таких вулицях, як Айвазовського та пров. Прибузький, світла немає понад 30 років. Вінницький міський голова повідомив, що у цьому році питання про зовнішнє освітлення обласного центру планується вирішити повністю. «Ми розраховували завершити усі роботи по освітленню у минулому році. Але фінансова ситуація не дозволила нам цього зробити. Я хочу, щоб ми закрили цю проблему у 2010 році і навіть її не згадували,а усі вулиці у темну пору доби були освітленими», - розповів міський голова.

На завершення зустрічі Володимир Гройсман повідомив присутнім, що видатки на потреби приватного сектору з кожним роком будуть збільшуватись та запросив представників органів самоорганізації населення брати участь у розробці загальноміських програм розвитку Вінниці. Завершилось засідання відзначенням кращих працівників Асоціації грамотами та грошовими преміями.


Переглядів: 3229
Поширень: 0