Вінницький обласний комісаріат запрошує чоловіків та жінок на військову службу за контрактом до Збройних Сил України.

Впродовж І та початку ІІ кварталу 2017 року Вінницьким обласним комісаріатом на військову службу за контрактом було залучено 674  особи із них: 438 – військовозобов’язані, 236 – призовники, 25 – жінок та 649 – чоловіків.

Усі контрактники проходять навчання від двох тижнів до трьох з половиною місяців у навчальних центрах, зокрема у 184 НЦ с. Старичі Львівської області, 169 НЦ – смт Десна Чернігівської області, 38 НЦ – м. Васильків Київської області та інші навчальні центри, після чого направляються на службу у частини Збройних Сил України.

Солдат-контрактник – це важлива ланка складного механізму обороноздатності країни, яка  забезпечує цілісність і недоторканність України. Без сумніву, основною перевагою контрактної служби є те, що патріот свідомо робить вибір для свого майбутнього, робить свій внесок в захист Вітчизни. Але перевага ця – не єдина!

На сьогоднішній день створена і постійно вдосконалюється гнучка система соціального захисту військовослужбовців військової служби за контрактом – в наші нелегкі часи важлива складова мотивації бійців служити.

На військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу приймаються:

  • громадяни призивного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби;
  • військовозобов'язані, а також жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою;
  • військовослужбовці, які проходять строкову військову службу;
  • військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації.

Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського та старшинського складу становить від 18 до 40 років. Разом з тим, громадяни України, які не досягли граничного віку перебування в запасі (для чоловіків – 60 років, для жінок – 50 років), у разі настання особливого періоду можуть бути прийняті на військову службу за контрактом.

Основними вимогами під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом є:

  • стан здоров’я та придатність до військової служби за медичними показниками та показниками профвідбору;
  • фізична підготовленість та психологічна стійкість кандидата на військову службу;
  • загальноосвітній рівень;
  • мотивація до військової служби;
  • рівень сформованості ідейних цінностей, моральних та професійних якостей.

Під час проходження військової служби за контрактом військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу мають право на наступні пільги:

  1. Гарантоване грошове забезпечення складає від 7000 гривень.
  2. Речове забезпечення у відповідності до визначених норм.
  3. Соціальні гарантії:
    - безкоштовна медична допомога військовослужбовцю та членам його сім’ї;
    - право на санаторно-курортне лікування.
  4. Щорічна відпустка від 30 до 45 календарних днів зі збереженням  грошового, матеріального забезпечення та виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.
  5. Можливість отримання  безкоштовного житла за рахунок держави, або отримання компенсації за оренду житла.
  6. Вищий ніж у цивільному секторі розмір пенсійного забезпечення та можливість його отримання за вислугою років (25 років стажу).
  7. Можливість отримання вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр" у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) за рахунок держави з присвоєнням первинного офіцерського звання.
  8. Один раз на рік військовослужбовцю надається:
    - матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі 14 місячних заробітних плат (на підставі відповідних підтверджуючих документів)
    - грошова допомога на оздоровлення у разі надання щорічної чергової відпустки, у розмірі місячного грошового забезпечення.
  9. У разі виконання завдання в зоні проведення антитерористичної операції передбачені додаткові значні грошові винагороди.

За працівниками, прийнятими на військову службу за контрактом, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб – підприємців, у яких вони працювали на час призову на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації.

Контакти:

Вінницький обласний комісаріат:

  • комутатор (0432) 66-11-25
  • оперативний черговий (0432) 66-06-35,
  • моб.: 067-433-70-56



Переглядів: 2153
Поширень: 0