Альтанка у дворі садочку не витримала навантаження снігового покрову на даху і обвалилась. На жаль, постраждали діти, які у той час гуляли на майданчику. Двоє дошкільнят отримали синці, а одну дівчинку з переломом ключиці доставили в обласну дитячу лікарню.

Запобігти такого випадку можна було б, якби дах альтанки своєчасно очистили від снігу. Наступного дня працівники міського управління освіти перевірили стан усіх споруд, які знаходяться на території дитячих садків міста. Три альтанки, які знаходились у неналежному стані, було демонтовано.

За те, що відповідні заходи не були організовані на попередження, Вінницький міський голова Володимир Гройсман у вівторок, 23 лютого, своїм розпорядженням оголосив догану начальнику управління освіти міської ради, а також начальникам відділів охорони життя та безпеки дітей і дошкільного та позашкільного навчання та виховання названого управління. Також догани оголошено завідуючій дитячого садку №57, завгоспу садка та виховательці групи, де виховується дівчинка, яка опинилась під уламками зруйнованої альтанки.

Управління освіти отримало також доручення провести повторну перевірку стану споруд, які розташовані на території дитячих садочків, та у разі необхідності виконати відповідні ремонтні роботи.


Переглядів: 2964
Поширень: 0