«З початку проведення АТО на Вінниччині 1211 демобілізованих військових, які брали участь в антитерористичній операції, знайшли роботу завдяки службі зайнятості. Фахівці центрів зайнятості застосовують індивідуальний підхід до кожного бійця та надають не лише традиційні послуги, такі як пошук постійної або тимчасової роботи, інформаційні та консультаційні послуги, сприяння в організації власної справи, так і проводять заходи, які сприяють поверненню до мирного життя, соціально-психологічній адаптації, зокрема на ринку праці, та подоланню посттравматичного синдрому бійців», - розповідає в. о. директора Вінницького обласного центру зайнятості Світлана Аляб’єва.

Всього до центрів зайнятості області звернулись 4941 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції (станом на 23.06.2017 року). З них 4743 - отримували допомогу по безробіттю, 1211 – працевлаштовані, 134 - відкрили власну справу завдяки одноразовій виплаті допомоги з безробіття, 15 - працевлаштовані на нові робочі місця, за які здійснюється компенсація єдиного внеску роботодавцю, 287 - проходили професійне навчання, 395 – брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

«Це особлива категорія на ринку праці, тому за кожною особою закріплений фахівець центру зайнятості, який здійснює його соціальний супровід, навіть після працевлаштування. Крім того, центри зайнятості області отримують у місцевих військкоматах списки загиблих учасників АТО з метою сприяння у працевлаштуванні членам їх сімей», - каже С.Аляб’єва.

Довідково:

На сьогодні мають статус безробітного 1651 особа з числа учасників АТО, з них 1457 – отримують допомогу по безробіттю.



Переглядів: 2182
Поширень: 0