Вінницька поліція розшукує шахраїв, які виманили у пенсіонера 10 тисяч гривень начебто для оплати операції їх родича. Розшукувані чоловік та жінка пересуваються на автомобілі «Шкода» з іноземними номерами.

3 липня до Вінницької поліції з заявою про те, що його ошукали, звернувся 81-річний вінничанин. Дідусь розповів поліцейським, що на вулиці до нього під’їхала автівка, в якій знаходилися чоловік та жінка. Вони попросили дідуся показати їм, як проїхати до 1-ї лікарні.

Дорогою зловмисники розповіли, що їдуть до родича в лікарню, якого зараз терміново оперують. Жінка з чоловіком жалілися, що треба заплатити за операцію, однак вони мають при собі тільки тисячу євро, а часу обмінювати кошти немає.

Тож попросили літнього чоловіка позичити їм 10 тисяч гривень. Взамін вони залишили пенсіонеру барсетку з тисячею євро та пообіцяли після операції привезти йому кошти.

Залишені в барсетці євро виявилася сувенірними грішми.

Поліція розшукує шахраїв, які "поміняли" у дідуся 10 тис. грн. на тисячу сувенірних євро

Як повідомив начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк, поліцейські встановили, що зловмисники пересувалися на автомобілі Шкода.

Проводяться ряд оперативних та слідчих заходів для встановлення та притягнення до відповідальності зловмисників.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.190 КК України. За такий злочин зловмисникам може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

Прохання до громадян, які мають інформацію щодо вказаних осіб, телефонувати на спецлінію «102».



Переглядів: 2181
Поширень: 0