​З червня цього року вінничани отримали можливість користуватись прямими авіарейсами не лише до турецької Анталії, а й до Даламану, що в провінції Мугла. І якщо переваги першої українцям вже дуже добре відомі, то курортні міста Мугли – це місцевість, про яку варто розповісти окремо. Рай на землі – так її називають місцеві. І, що цікаво, в цьому переконані представники української діаспори, які проживають в цій провінції. Дехто з них тут вже майже 20 років і вважає саме цей регіон найкомфортнішим для життя у Туреччині.

Якщо об’єктивно – вони мають для цього всі підстави: неймовірної краси краєвиди гір та морського узбережжя. До речі, саме тут перетинаються води Середземного та Егейського морів. Дуже чисте повітря і всюди зелень: хвойні породи дерев, різнобарв’я кущів та квітів. Надзвичайно доглянуті пляжі і по-справжньому блакитна вода у морі. А що ще одразу «підкуповує» – дуже привітні до гостей місцеві жителі.

 Де в Туреччині можна побачити рай на землі?

Регіональний директор туроператора «PENINSULA» в Даламані (партнера українського туроператора «TPG») Алі Кірлі говорить, що працюючи в сфері туризму вже більше 30 років і об’їхавши всі куточки Туреччини, своїм друзям порадив би для відпочинку саме провінцію Мугла. Де крім того, за чим, власне, і їдуть туристи, - сонце, море, пляж, - їм пропонують 38 різних продуктів. Починаючи від джип-сафарі, дайвінгу, веломаршрутів і закінчуючи парапланеризмом. ««PENINSULA» по Туреччині працює з 24 країнами і минулого року увійшла до п’ятірки компаній, які прийняли найбільше туристів – це 250 тисяч. Маємо 11 філій по всій країні. По цьому регіону наша компанія працює зі 184 готелями. І не тільки як зустрічаюча сторона, але й як компанія, яка привозить туристів», - розповідає Алі Кірлі.

 Де в Туреччині можна побачити рай на землі?

За його словами, туристичний потік з України до цього регіону дуже відчутно виріс в останні роки. У 2015-му через аеропорт Даламану приїхали на відпочинок 1,7 млн туристів. Найбільше – з Великобританії, на другому місці була Німеччина і на третій позиції Нідерланди. Але в минулому році на 3-му місці вже була Україна. Не в останню чергу це може бути пов’язано із тим, що для українських туристів туроператори і турагенції дають гарні ціни – на 20-30% нижче ніж, приміром, для німецьких туристів. Для росіян, до речі, також інша цінова політика – вища, ніж для українців.

 Де в Туреччині можна побачити рай на землі?

Ще одна причина збільшення туристичного потоку саме з України пов’язана з реалізацією Стратегії аеропорту «Даламан», менеджмент якого активно працює як над розвитком самого аеропорту, так і промоцією самого регіону, де гостей приймають 12 курортних міст і містечок: Фетхіє, Мармаріс, Гьоджек, Дальян, Датча та інші. Гендиректор YDA аеропорту «Даламан» Хамді Гювенч вважає, що Україна і Туреччина взагалі є близькими країнами і треба використовувати всі можливості, щоб поглиблювати співпрацю: «В Україні ми бачимо величезний потенціал. За рік з України до Туреччини летять біля 2 млн пасажирів. 300-400 тисяч – летять до Анталії, а до нас в цьому році очікуємо близько 100 тисяч українців. Але за два останніх роки є великий «стрибок». Якщо в 2015-му до аеропорту «Даламан» прилетіли 30 тисяч пасажирів з України, то в минулому році їх було уже 70 тис. Цьогоріч, як я вже сказав, плануємо прийняти сто тисяч гостей з вашої країни. Мета, яку ми перед собою ставимо, щоб за три роки їх було уже 300 тисяч».

 Де в Туреччині можна побачити рай на землі?

І це не просто слова – дирекція аеропорту над цим активно працює у співпраці з Міністерством туризму Туреччини, яке їх підтримує в питаннях реклами і промо регіону по всіх зовнішніх ринках. Не шкодує на це власних ресурсів і сам аеропорт – він став першим з іноземних аеропортів, який увійшов в Асоціацію аеропортів України. Найближчі збори якої пройдуть саме в Даламані. Крім того, є постійна комунікація і тісна взаємодія з усіма муніципалітетами, туроператорами і готельєрами провінції. А у квітні 2018-го року буде готовий приймати пасажирів ще один термінал – його будівництво зараз у розпалі. Сума інвестицій становить 200 млн євро. Після запуску цього терміналу аеропорт «Даламан» зможе щодня приймати 400 рейсів. Втім, вже сьогодні з Даламану летять туристи з майже всіх країн Європи, держав пострадянського простору, а також Лівану та Йорданії.

 Де в Туреччині можна побачити рай на землі?

«Але нашим основним ринком залишається Велика Британія, за рік ми в середньому приймаємо мільйон пасажирів з 22 міст Великобританії, - додає Хамді Гювенч. – Далі йдуть Німеччина і Україна. Вінницький аеропорт став уже 7-м, з яким ми працюємо в Україні. В авіації є термін «зона обслуговування». Якщо брати Вінницю, то радіус 100 км – це, відповідно, сама Вінниця, а також Житомир і Хмельницький. Взагалі Україна – дуже гарна країна, я вже багато про неї дізнався. Наприклад, якщо дивитись на якість та рівень освіти в Україні – то вони надзвичайно високі в порівнянні з іншими державами. Зокрема, ті технології, які були винайдені українськими вченими, – зізнаюсь, я був дуже вражений».

 Де в Туреччині можна побачити рай на землі?

А українців у цій гостинній місцевості вражає її унікальна природа, адже ця територія є природним заповідником. Також приємно дивує надзвичайно високий рівень сервісу. Про особливості відпочинку у турецькому регіоні Мугла – в наступних матеріалах.



Переглядів: 4916
Поширень: 0