26 лютого в рамках проведення днів інформування населення в лютому місяці на тему «Особливості проведення державної підсумкової атестації в середніх загальноосвітніх закладах області та організації вступної кампанії 2010 року», з метою проведення інформаційно-просвітницької роботи та підвищення рівня поінформованості населення області з актуальних проблем сьогодення відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Ризики і перспективи незалежного зовнішнього оцінювання знань».

Організаторами заходу виступили головне управління з питань внутрішньої політики, у справах ЗМІ та зв`язків з громадськістю облдержадміністрації та управління освіти і науки облдержадміністрації. В ході живої дискусії, між представниками управлінь, директором Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, директором середньої загальноосвітньої школи №26 м.Вінниці, представниками ректорату вищих навчальних закладів обласного центру та студентства, громадськості, психологом, головою батьківського комітету загальноосвітнього навчального закладу і випускниками шкіл були обговорені проблеми та недоліки тестування 2009 року, нормативної бази ЗНО, „плюси” і „мінуси” його організації та проведення в 2010 році, необхідність відповідальності і підтримки батьків абітурієнтів.

„В області визначено 6 пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання з урахуванням усіх норм визначених законодавством, сформований штат інструкторів, практичних психологів та громадських спостерігачів, які підтримуватимуть абітурієнтів під час іспитів. На сьогодні зареєстровано біля 10 тис. осіб, котрі виявили бажанні прийняти участь в тестуванні, що на 40% більше ніж в цей самий час минулого року” - відмітив директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Генадій Кузьменко.

Як зауважила заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна розмежування в проведенні державної підсумкової атестації для випускників в школах та зовнішнього незалежного оцінювання дасть більше часу на підготовку до іспитів, змогу дітям „відчути себе дорослими, свою відповідальність, уникнути стресових ситуацій”. Цього року організованого підвезення абітурієнтів до місць складання тестів органами управління освітою не буде, проте є домовленість із перевізниками про забезпечення додаткових рейсів до пунктів проведення ЗНО.

Разом з тим була висловлена думка про те, що зовнішнє незалежне оцінювання як форма вступних випробувань абітурієнтів до вищих навчальних закладів - крок вперед в розвитку освітянської галузі, що забезпечує рівний доступ до отримання вищої освіти та наближенні її до світових стандартів.


Переглядів: 2859
Поширень: 0