Восени перелік раритетного екскурсійного електротранспорту Вінниці поповнить тролейбус, який їздив нашим містом півстоліття тому. Фахівці «Вінницької транспортної компанії» вже працюють над відновленням «ЗіУ-5», яке відбувається за принципом модернізації трамваїв і починається з каркасу. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написав Вінницький міський голова Серігй Моргунов.

"Пам’ятаєте, раніше представники нашого комунального підприємства вели перемовини з меріями двох міст, щоб придбати для Вінниці раритетні тролейбуси марки «Шкода» ТР-9. Саме ця модель, як і «ЗіУ-5», використовувалась в 1960-х роках, але вона потребувала меншого ремонту. Перемовини виявились не вдалими. Проте наші «транспортники» не зупинились, знайшли на території свого підприємства корпус тролейбуса «ЗіУ-5» і вирішили по ньому відновити модель на базі кузова «ЗіУ-9», з використанням збережених раритетних частин. Роботи почали з реставрації рами. Відновити тролейбус планують за кілька місяців.

У Вінницькій транспортній компанії відновлюють раритетний тролейбус, на якому вже з осені проводитимуть екскурсії містом

У Вінницькій транспортній компанії відновлюють раритетний тролейбус, на якому вже з осені проводитимуть екскурсії містом

Тролейбус «ЗіУ-5» у Вінниці їздив до 1982 року. І на початку тролейбусного руху в місті, саме «ЗіУ-5», були основою транспортного парку: в 1965 році Вінниця їх отримала в кількості 21 одиниці", - повідомив С.Моргунов.

Фото з сайту depo.vn.ua



Переглядів: 2771
Поширень: 0