21 липня о 8.45 на вінницький залізничний вокзал приїде «Змагальний» Потяг єднання з молоддю зі всієї України. Метою проекту є національно-патріотичне виховання молодих людей. Результатом саме цієї акції мають бути рекомендації для розробки Єдиного Положення по військово-патріотичним вишколам - змаганням, які ляжуть в основу майбутній системі військово-патріотичного виховання.

Восьмий «Змагальний» Потяг Єднання України «Труханівська Січ» проходить з 24 червня по 31 липня 2017 року. Він почергово працює в Херсонській - Миколаївській - Донецькій - Луганській -Чернігівській - Львівській - Хмельницькій - Вінницькій - Черкаській та Київській областях.

У потягу їздить більше 20 команд молодих патріотів, кожна з яких складається з 12 людей з усіх областей країни. Вперше в Україні, активістами та фахівцями, будуть зібрані і проаналізовані практично всі досягнення в військово-патріотичних вишколах за останні 25 років, та з врахуванням досвіду трьох років війни з Росією на Сході.

Мета акції – підняти на новий рівень роботу по національно-патріотичному вихованню, яку проводять в кожній області патріотичні та волонтерські організації. Залучаючи представників різних міністерств, створити підґрунтя для розробки і впровадженню єдиної системи вишколів, одночасно створюючи мережу щорічних всеукраїнських вишколів - змагань в різних областях країни.

Система вишколів складатиметься з 3 напрямків. Військово-спортивний, який включає в себе польову тактичну медицину, тактику та орієнтування на місцевості, фізичні вправи тощо. Другий напрямок – історико-мистецький-просвітницький з майстер - класами, лекторіями, обговоренням, театральним мистецтвом та історичною культурною спадщиною. Також передбачений суспільний напрямок.

Результатом цього Потягу мають бути рекомендації для розробки Єдиного Положення по військово-патріотичним вишколам - змаганням, які ляжуть в основу майбутній єдиній системі військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки та будуть погоджені з профільними міністерствами. Також буде засновано ряд Всеукраїнських національно-патріотичних вишколів по областям, в яких буде працювати Потяг, що надасть новий поштовх для розвитку цього напрямку.

Про проект можна дізнатися на сторінці в Фейсбуці, яка постійно оновлюється. Волонтерській Агітпотяг “Труханівська Січ”. 

Довідка

Акція ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки Національної Єдності. Акцію підтримує і приймає активну участь Генеральний Штаб, Міністерство оборони, ПАТ Укрзалізниця, Департамент освіти і науки КМДА, Синодальне військове управління УПЦ КП, Міністерство освіти, Міністерство культури, Міністерство молоді та спорту, народні депутати України, ГО «Родина Героїв Небесної Сотні», обласні і районні адміністрації, органи місцевого самоврядування.



Переглядів: 2045
Поширень: 0