Внесені правки до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачають більш жорсткі санкції у випадку здійснення неправомірних дій. Збільшено розміри штрафів, які будуть виноситись за забруднення території міста, паління та розпивання спиртних напоїв у не відведених для цього місцях, утримання у неналежному стані об\'єктів благоустрою, безвідповідальне ставлення до поводження з відходами та ряду інших пунктів, які визначені у Правилах благоустрою м. Вінниці. Його найменший розмір становить 340 гривень для громадян та 850 грн. для посадових осіб, громадян- суб\'єктів підприємницької діяльності.

Питаннями, які пов\'язані із дотриманням Правил благоустрою м. Вінниці, в обласному центрі займається інспекція по контролю за благоустроєм та санітарним станом, Асоціація органів самоорганізації населення та інші уповноважені на це особи. Зміни до Кодексу в тому числі передбачають, що відтепер протоколи по статті 152 мають право складати і представники органів внутрішніх справ. Усі протоколи розглядають адміністративні комісії, які працюють при районних адміністраціях. Вони й визначають розмір штрафу. На його виплату правопорушник має 15 днів. Якщо протягом цього терміну кошти не надходять, справу продовжує виконавча служба, яка окрім визначеної комісією суми стягує і витрати за свою роботу.

Правила благоустрою м. Вінниці затвердили депутати міської ради після відповідних громадських слухань у 2006 році. Ознайомитись із цим нормативним документом можна на офіційному сайті міської ради у розділі «Нормативні акти». Розміри штрафів для громадян складають від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів (340 - 1360 грн.), для посадових осіб, громадян-суб\'єктів підприємницької діяльності від п\'ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів (850 - 1700 грн.). Начальник інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста Олексій Зубрицький розповів, що у минулому році працівники інспекції склали 507 протоколів. «Тоді замість штрафу, як вид покарання, могло виноситись офіційне попередження. Нові зміни до Кодексу «Про адміністративні правопорушення» такі попередження скасували і тепер на правопорушників будуть одразу накладатись штрафні санкції», - розповів Олексій Зубрицький.


Переглядів: 4730
Поширень: 0