24 мільйони гривень з Державного екологічного фонду буде витрачено на ремонт вінницьких очисних споруд у Сабарові. За словами директора «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського вже виготовлено проект першого етапу реконструкції очисних споруд каналізації.

У рамках першого етапу реконструкції на очисних спорудах буде відремонтовано приймальну камеру, зал решіток, замінено решітки на нержавіючі, замінено шебери на аналогічні з нержавіючої сталі, буде збудовано нові піскоуловлювачі на станції, буде накрито три канали очисних споруд, які сьогодні є відкритими.

Є шанс, що у мікрорайоні Поділля та Академічний зникне сморід

"Якщо канали «накриють» запах, який заважає жителям вінницького мікрорайону «Поділля» щезне. Буде замінено запірну арматуру та механізми на первинних і вторинних відстійниках. У 2017 році планують розпочати ремонт очисних споруд, а у 2018 році роботи буде продовжено. До завершення поточного року буде виготовлено проект на другу чергу реконструкції, тоді і буде складений кошторис витрат на реконструкцію другої черги", - розповів Олександр Чернятинський.

Є шанс, що у мікрорайоні Поділля та Академічний зникне сморід

Очисні споруди у Сабарові мають 5 черг. 5-та, остання черга, була збудована 1992 року.

За добу очисні споруди приймають до 40 машин з відходами, розраховані на прийом 150 тисяч кубометрів стоків на добу, а приймають фактично меньше –до 80 кубометрів стоків на добу. Якщо дощ –то до 90 тисяч кубів. Це пов'язано з тим, що люди встановили лічильники і економлять воду.

Є шанс, що у мікрорайоні Поділля та Академічний зникне сморід

Щоденно лабораторія «Вінницяоблводоканалу» бере проби води при заході на очисні споруди і при виході стоків у Південний Буг.

Є шанс, що у мікрорайоні Поділля та Академічний зникне сморід

Річку Південний Буг в районі стоків «Вінницяоблводоканалу» перевіряє не лише лабораторія «Вінницяоблводоканалу» а і Південнобужська басейнова організація.



Переглядів: 4289
Поширень: 0