Підприємство «Вінницяоблводоканал» прокладатиме дюкерний перехід діаметром 700 мм у Вінниці на вулиці Радіона Скалецького. Кошторис проекту – 19 млн 315 тисяч гривень. Екологічний фонд виділить 17 млн 235 тисяч гривень. На цей проект вже виділено 5 млн 170 тисяч гривень з обласного бюджету. В даний час тривають тендерні процедури.

Підприємство «Вінницяводоканал» виділить на цей проект понад 2 млн гривень власних коштів. Підприємство сьогодні експлуатує 5 водопровідних та 4 каналізаційних дюкерних переходів через Південний Буг. Планується також провести дюкерний перехід діаметром 600 мм в районі вул Зарічна-Богуна вартістю 5 млн 295 тисяч гривень.

Для довідки: Дю́кер (рос. дюкер; англ. inverted siphon, tunnel; нім. Düker m, Durchlaß m, Unterführung f) — напірний трубопровід для транспортування води, що прокладається при перетині водних перешкод (річок, озер, водоймищ, морських акваторій тощо), під руслом річки, по схилах та дну яру, під залізницею чи дорогою. За типом водоймища розрізняють дюкери річкові, морські та болотні; за характером транспортного продукту — водопровідні, нафтопровідні, нафтопродуктопровідні і газопровідні; за конструкцією — однотрубні і двотрубні; крім того, дюкери різняться за глибиною занурення у воду, внутрішнім тиском, діаметром, видом укладки на дні водоймища, кількістю паралельно прокладених труб, а також характером впливу транспортного продукту на навколишнє середовище.



Переглядів: 3482
Поширень: 0