Департамент соціальної політики міської ради нагадує, що родини, які мали субсидію на житлово-комунальні послуги, та ефективно споживали енергоносії протягом минулого опалювального сезону, можуть отримати матеріальну допомогу. «Монетизувати» субсидію вінничани можуть звернувшись до управлінь соцзахисту, працівники яких приймають у територіальних Прозорих офісах міста.

У вигляді «живих коштів» можна отримати в еквіваленті до 100 кубометрів газу, якщо використовувалося газове опалення, або 150кВт електроенергії, якщо домогосподарство користувалося електроопаленням.

Перелік субсидіантів, у яких є невикористані суми субсидії, сформовано підприємствами-надавачами послуг. «З 1 липня працівники управлінь соцзахисту почали прийом громадян, які бажають одержати кошти. Їх можна отримати на відкритий рахунок в банку або через поштове відділення, яке знаходиться найближче до їхнього місця проживання», - розповіла директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова.

Відповідно до списків субсидіантів від підприємств-надавачів послуг, право на «монетизацію» субсидії мають 17 415 вінницьких родин, на сьогодні до управлінь соцзахисту їх звернулося 10 267. Прийматимуться заявки щодо компенсації до 31 серпня включно. Тому вінничанам, які бажають її отримати, потрібно поспішити.

Про те, що родина має право на отримання матеріального заохочення, повідомляється у Єдиному рахунку за комунальні послуги. Також цю інформацію можна отримати у підприємств надавачів послуги з опалення або в територіальних Прозорих офісах. ​​



Переглядів: 2737
Поширень: 0