26 вересня близько 22:00 надійшла інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу м. Калинівка. Здійснено оповіщення жителів м. Калинівка та населених пунктів в 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожне, Сальнік, Стрижавка. За заявками мешканців додатково здійснено відселення з с. Іванів та Лісова-Лисіївка Калинівського району).

Станом на 12:00 евакуйовано понад 30 000 чоловік. Заходи з евакуації населення продовжуються. Для перевезення евакуйованого населення залучено 50 автобусів, 10 карет швидкої медичної допомоги та психологи ДСНС, які надають жителям сіл кваліфіковану психологічну допомогу.

За оперативною інформацією травмовано 1 особа яку госпіталізовано до медичного закладу, травмування другої особи внаслідок НС не підтверджена.

Підрозділами ДСНС ліквідовано загоряння 6 споруд, що виникли внаслідок влучання боєприпасів. Також здійснюється моніторинг протипожежного стану населених пунктів в зоні надзвичайної ситуації.

Наразі закрито руху всіх видів транспорту, утому числі:

- автотранспорту на автодорозі Житомир – Могилів – Подільський;

- залізничного транспорту на перегоні Сосенка – Калинівка Південно-Західної залізниці;

- повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка. Відключено газопостачання с. Дорожнє, с. Медвідка, с. Лаврівка.

Оперативна інформація щодо вибухів на військових складах у Вінницькій області станом на 12 годину

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 691 чол. та 152 од. техніки: від ДСНС -195 чол. та 49 од. техніки, у тому числі 1 літак АН-32П, Нацполіції - 270 чол. та 60 од. тех., Нацгвардії - 136 чол. та 20 од. тех., Міноборони - 30 чол. та 8 од. тех., з якої 5 пожежних танків, ПАТ «Укрзалізниця» - 3 пожежних потяги, МОЗ - 30 чол. та 10 од. тех.

Оперативна інформація щодо вибухів на військових складах у Вінницькій області станом на 12 годину

До місця НС направлено 20 піротехнічних розрахунків чисельністю 98 чол. та 38 од. техніки.

У прилеглих областях приведено в готовність 30 пожежних розрахунків чисельністю 150 чол. та 30 од. техніки.

 

Працює телефонна “гаряча лінія” Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації за номером 043-332-13-35. 



Переглядів: 5064
Поширень: 0