Завдяки контрольно-перевірочним заходам, проведеним фахівцями фіскальної служби Вінницької області впродовж січня-серпня 2017 року, легалізовано працю більш ніж 4,5 тисяч громадян, а до бюджету додатково мобілізовано 4,3 млн.грн. податків.

Зокрема за цей час було виявлено 1590 фізичних осіб, праця яких використовувалась без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування, якими сплачено 2,4 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Крім того, було виявлено та залучено до державної реєстрації у якості суб’єктів підприємницької діяльності та до оподаткування 2940 громадян, які надавали різні послуги без сплати податків, внаслідок чого до бюджету надійшло 1,9 млн. гривень.

Також, у тандемі з органами місцевої влади реалізовувались заходи щодо підвищення рівня існуючих зарплат. Так протягом січня-серпня 2017 року на спільних засіданнях комісій заслухано 132 юридичні особи та 78 підприємців, якими підвищено рівень заробітної плати. Крім того, тривала індивідуальна роз’яснювальна робота з керівниками підприємств та підприємцями. У звітному періоді з посадовими особами 250 підприємств та 353 підприємцями було проведено співбесіди, після чого рівень зарплат теж зріс. У підсумку такого спілкування з роботодавцями та підвищення ними рівня заробітної плати, бюджети додатково отримали 855,6 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Серед іншого, з метою збільшення надходжень до бюджету податку на доходи фізичних осіб, проводилась відповідна робота у спільних комісіях з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із виплати заробітної плати. З початку року на засіданнях робочих груп, створених при податкових інспекціях. Тут заслухано 5 суб’єктів господарювання - боржників, якими у подальшому погашено заборгованість із заробітної плати в сумі 347,7 тис.грн. та податку на доходи фізичних осіб в сумі 2,2 тис.грн.

Окрім того, впродовж січня-серпня 2017 року проведено 165 перевірок дотримання суб’єктами господарювання діючого законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів, за результатами яких донараховано 37,3 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб

Додамо, що легалізація праці громадян та підвищення рівня заробітної плати найманих працівників задля їхньої соціальної захищеності, а також збільшення надходжень до бюджетів податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеску, – серед пріоритетів діяльності органів ДФС Вінниччини.



Переглядів: 1644
Поширень: 0