2 жовтня відбулася прес-конференція начальника головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олени Корчаки щодо впровадження нової пенсійної реформи. Під час прес-конференції йшлося про новий механізм індексації пенсійних нарахувань після проведення осучаснення. Розмір підвищення розрахується індивідуально для кожного пенсіонера за матеріалами пенсійної справи. Отож, звертатися додатково до органів Фонду не потрібно.

За попередніми розрахунками близько 40 відсотків пенсіонерів Вінниччини можуть очікувати на підвищення до 200 грн., більше 20 відсотків - від 200 до 500 грн. та вісімдесят п’ять тисяч - отримають свої пенсійні виплати більшими на суму від 500 до 3000 грн. Олена Корчака зауважила, що в результаті проведеного перерахунку – осучаснення, пенсії будуть збільшені у 215 тис. пенсіонерів, або у 49% від чисельності осіб, пенсії яких підлягають перерахунку.

Більше 200 тисяч пенсіонерів Вінниччини отримають збільшену пенсію

Окрім того, Уряд запропонував з 1 жовтня 2017 року збільшити прожитковий мінімум для непрацездатних громадян з 1312 до 1373 грн. В зв’язку з цим, в області будуть перераховані пенсійні виплати 400 тисячам пенсіонерів.

Нагадаємо, що 13 липня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №6614 про пенсійну реформу. В подальшому, після проведення засідань чисельних робочих нарад, зустрічей з народними депутатами, представниками Уряду, міністерств та громадських організацій, опрацьовано 2144 поправки до законопроекту від 82 народних депутатів та підготовлено його до розгляду Верховною Радою в другому читанні. Є сподівання, що на цьому тижні доопрацьований законопроект буде розглянутий у другому читанні.

 



Переглядів: 2439
Поширень: 0