В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітниками відділення по боротьбі з незаконним обігом підакцизних товарів відділу податкової міліції ДПІ в Немирівському районі виявлено підпільний цех по виготовленню та збуту алкогольних напоїв. Виробництво розташувалося у невеликій двокімнатній квартирі в райцентрі Тульчин.

З помешкання власника підпільного цеху податківці вилучили більше півтони самопальної горілки

Саме тут 40-річний місцевий житель налагодив виробництво фальсифікату – суміші спирту й води, що, за висновками експертів, при вживанні становить загрозу для життя і здоров’я людини. Жертвою „самопальної” горілки став один із клієнтів ділка: придбавши 5 літрів такого напою, цього ж дня звернувся до медиків за допомогою. Пригостившись саморобною горілкою, чоловік відчув різкі болі в шлунку, нудоту, запаморочення, згодом пояснив податківцям, що смак напою відрізнявся від „заводської” горілки. Діагноз лікарів – гостре отруєння сурогатами алкоголю.

З помешкання власника підпільного цеху податківці вилучили більше півтони самопальної горілки

На момент обшуку в домоволодінні власника цеху податківці виявили більше півтони спирту та готового до реалізації фальсифікату, а також обладнання та складові для його виготовлення – фільтри, тара, смакові ароматизатори та інше. Співробітникам податкової міліції господар алкогольного „арсеналу” пояснив, що усі 650 літрів „самопальної” горілки, що зберігалася в тісному коридорі, тримав для власних потреб – на свій ювілей, майбутнє весілля, родичам на свято. Придбав усе „добро” на місцевому ринку в невідомого чоловіка, навіть не пригадає, скільки точно замовив напою і заплатив за нього.

Вся незаконна продукція, а також обладнання і складові для її виготовлення вилучені. До слова, за подібне порушення власник підпільного цеху вже притягувався до відповідальності. Слідчі податкової міліції порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 204 КК України - незаконне виготовлення, зберігання і збут підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, а також призвело до отруєння чи інших тяжких наслідків. Покарання передбачає позбавлення волі на 5-10 років з вилученням і знищенням вироблених товарів та конфіскацією обладнання для їх виготовлення.


Переглядів: 3500
Поширень: 0