«Сьогодні служба зайнятості перебуває у стані реорганізації. Наше першочергове завдання – стати сервісною установою. Співпраця з роботодавцями – головний акцент у нашій діяльності.Забезпечити роботодавця кваліфікованими кадрами це вимога часу. У нас є всі механізми для того, щоб підібрати кваліфікованих працівників на заявлені вакансії, а у разі їх відсутності – навчити, перенавчити та підвищити кваліфікацію безробітних для потреб роботодавців», - говорить директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

З початку року більше 6 тис. роботодавцівмали потребу у працівниках. До центрів зайнятості Вінницької області вони подали 32,8 тис. вакансій, це на 2697 більше, ніж за відповідний період минулого року.Найчастіше роботодавці шукали бухгалтерів, слюсарів-ремонтників, швачок, водіїв, продавців, операторів котелень.

У січні-вересні 2017 року 6825 безробітних проходили професійне навчання за направленням обласної служби зайнятості. З них 6тис. працевлаштувалися після закінчення навчання.Безробітні навчались за професіями електрогазозварника, кухаря-кондитера, перукаря-модельєра, манікюрника, водія автотранспортних засобів категорії С.

Загалом за 9 місяців поточного року роботу знайшли 28,3 тис. громадян, які звернулися до Вінницької обласної служби зайнятості.

Станом на 01.10.2017 року статус безробітного у Вінницькій області мають 15,5 тис. осіб.На одну вакансію претендують 6 осіб, тоді як у минулому році їх було 11.



Переглядів: 1889
Поширень: 0