У січні–лютому 2010р. підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 50,1 млн.грн., що у порівнянних цінах становить 67,2% до обсягів будівництва у січні–лютому попереднього року.

У загальнодержавному обсязі будівельних робіт за січень–лютий 2010р. Вінниччина посіла 12 місце серед регіонів України.

За видами будівельної діяльності переважна (87,6%) частка обсягів будівництва припадає на підприємства, що займаються будівництвом будівель та споруд. Обсяги робіт таких підприємств проти січня–лютого попереднього року зменшились на 31,0%.

За характером будівництва обсяги робіт розподілились таким чином: роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння склали 81,2% від загального обсягу, решта – з капітального та поточного ремонтів (14,8% та 4,0% відповідно).

Будівельні підприємства м.Вінниці, якими виконано 84,8% загальнообласного обсягу робіт, скоротили їх проти січня–лютого попереднього року на 20,3% (у зв’язку із зменшенням робіт із будівництва житла, торговельних комплексів, об’єктів соціально-культурного призначення, автомобільних доріг).

Скоротили обсяги будівництва проти відповідного періоду попереднього року підприємства міст Вінниці, Жмеринки, Козятина, Ладижина, Хмільника та майже всі райони області.

Зросли обсяги будівництва у м.Могилів–Подільському та Гайсинському, Погребищенському, Хмільницькому районах.


Переглядів: 2733
Поширень: 0