Про підсумки роботи закладів культури у 2009 році йшлося 24 березня на розширеному засіданні ради міського управління культури.

Серед найяскравіших подій 2009 року в культурному житті міста можна виділити фестиваль «Дні польського кіно», який особисто відкрив відомий польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі. Після чого у Вінниці пройшли ще декілька кінофестивалів: «Азія-кіно», «Нове британське кіно» та інші. А на 3-й Міжнародний ВІННИЦіанський фестиваль комедійного та пародійного кіно торік надійшло 250 (!) заявок на участь з десяти країн світу. У церемонії нагородження переможців брали участь актори телепрограми «Большая разница», телевізійного журналу «Каламбур» та легенда анімації Давид Черкаський.

скейт-парк у ВінниціМалечі минулий рік запам\'ятався відкриттям дитячого майданчика «Галявина казок» у парку ім. Горького, де з\'явилися вирізьблені з дерева персонажі різних казок. А для молодих любителів екстремальних видів спорту в 2009 році було відкрито скейт-парк. Незадовго до Нового, 2010 року, мешканці мікрорайону Тяжилів отримали можливість відвідувати власну бібліотеку (філію №7), яка з орендованого переїхала у своє, щойно відремонтоване приміщення. Іще декілька бібліотек торік «озброїлись» новими газовими котлами та металопластиковими вікнами, і вже цієї зими змогли заощаджувати на платі за опалення.

камерний хор «Вінниця»Створений у 2008 році міський естрадно-духовий оркестр «Він-Бенд» гідно презентував себе минулої осені на фестивалі «Дні джазової музики у Вінниці», а також на фестивалі оркестрів, який відбувся в м. Хмельницькому. А камерному хору «Вінниця», який є культурною візитівкою нашого міста, було надано найвищого статусу - академічного.

Начальник управління культури Вінницької міської ради Ірина Френкель, підводячи підсумки засідання, подякувала усім закладам та працівникам культури за проведену роботу. «Попри економічні негаразди минулого року, наше місто може пишатися своїми культурними та мистецькими здобутками, - говорить Ірина Френкель. - І кожен з Вас чимало зробив для того, щоб культурне життя вінничан було змістовним та насиченим різноманітними яскравими подіями і новими проектами».


Переглядів: 4084
Поширень: 0