Працівники органів внутрішніх справ пояснюють це введенням певних обмежень для дітей віком до 18 років. На початку року виконком міської ради прийняв рішення про заборону перебування неповнолітніх у нічних та інтерактивних клубах, закладах дозвілля та громадського харчування без супроводу дорослих після 22:00. Тоді ж була створена мобільна група по моніторингу роботи цих закладів, яка перевіряє виконання рішення виконкому.

Нічні перевірки комп\'ютерних та розважальних клубів підтвердили правильність рішення, яке свого часу викликало багато дискусій на предмет того впроваджувати його чи ні. Адже кількість злочинів, які скоїли неповнолітні, знизилась порівняно з показниками минулого року на 27,8%. Якщо за січень-лютий 2009 року було складено 141 протокол на підлітків, які перебували у розважальних закладах у нетверезому стані, то за аналогічний період цього року правоохоронці зафіксували 98 таких випадків.

За словами начальника служби у справах дітей міської ради Сергія Іщенко, відтоді, як рішення вступило у дію, робоча мобільна група здійснила шість рейдів. На сьогоднішній день її діяльність носить, переважно, ознайомлюючий характер: під час здійснення перевірок керівникам закладів, в яких у заборонений час знаходились неповнолітні, виносяться попередження та надається копія рішення виконавчого комітету. «Позитивні зрушення ми вже маємо, але це лише початок: робота в такому напрямку не припинятиметься, - говорить Сергій Іщенко. - Приємним є те, що в багатьох розважальних закладах вже призначено людей, які здійснюють перевірку документів на вході і не впускають в приміщення осіб, які не досягли повноліття».


Переглядів: 2467
Поширень: 0