Розбите скло, не донесені до смітника пляшки з-під пива, пошкоджені лавки та інформаційні таблички: ці та інші порушення зафіксували у Вінниці в ході обстеження зупинок громадського транспорту.

Зокрема працівники Муніципальної поліції, перевіряючи технічний та санітарний стан зупинок, виявили 70 тих чи інших недоліків.

28 суб’єктів господарювання, котрі утримують торгівельно-посадочні комплекси поруч із зупинками – отримали від поліціянтів відповідні приписи й відтак зобов’язані усунути недоліки на ввірених їм територіях.

Зокрема це стосується пошкоджених лавок відпочинку, забрудненних фасадів зупинок, розбитих плафонів ліхтарів зовнішнього освітлення тощо.

Муніципальна поліція штрафуватиме за безлад на зупинках громадського транспорту

Що ж стосується зупинок, які перебувають в комунальній власності міста, то у 42 зафіксованих випадках (розбито захисне скло, пошкоджено сидіння та інформаційні таблички із розкладом руху громадського транспорту) – інформацію передано до профільного департаменту виконавчого комітету Вінницької міської ради.

"Влітку такі перевірки відбуваються раз на місяць, у інший час – двічі на місяць. Вже після 10 листопада ми перевіримо, чи виконано суб’єктами господарювання приписи та усунено пошкодження. Тим, хто знехтує приписом, буде виписано адмінпротокол. У такому разі підприємцям загрожує штраф у розмірі від 850 до 1 700 гривень", – повідомляє Василь Гайовик, начальник КП ВМР «Муніципальна поліція».

Муніципальна поліція штрафуватиме за безлад на зупинках громадського транспорту

Якщо ж «за руку» буде спіймано особу, яка пошкоджує зупинку, їй загрожуватиме штраф залежно від розміру завданих місту чи підприємцям збитків. Наприклад, щонайменше за незначні пошкодження, які можна кваліфікувати як дрібне хуліганство (стаття 152 адміністративного кодексу) – доведеться сплатити від 340 до 1 360 гривень.

Те саме стосується розклеювання рекламних оголошень на зупинці: за це передбачається штраф у розмірі від 150 до 1 700 гривень. Втім, серйознішим порушникам передбачено й більш значні штрафи, які відносяться вже до компетенції Національної поліції. Тому комунальники вкотре просять вінничан бути сумлінними й не шкодити місту та, як наслідок – собі.



Переглядів: 2056
Поширень: 0