— Такий електронний паспорт допоможе швидко отримати повну інформацію про пацієнта, — пояснює ”ГПУ” Тамара Васильчук, начальник міського управління охорони здоров’я. — Буває, людину привозять без свідомості, ”швидкою”. І неможливо випитати, на що має алергію, чи може, хворіє діабетом.

— Таке нововведення буде корисне пацієнтам і лікарям, — каже стоматолог міської поліклініки Світлана Довгалюк, 30 років. — Алергію на обезболююче та антибіотики виявляємо в пацієнтів часто. Хворі про це забувають. Одному чоловіку вколола обезболююче на лідокаїні, а в нього алергія на цей препарат. За кілька хвилин почав задихатися, лікували його від анафілактичного шоку. Тоді згадав, що в молодості брали пробу на лідокаїн і рука розпухла. Такого точно не було б, якби факт занесли до електронної картки. Інша дівчина почала пити діазолін, найпростіші таблетки від алергії. Вони діяли на неї, як наркотики. Крутилася голова, втрачала свідомість, в очах рябило. Лікарі не вірили, що таке може бути.

До електронних паспортів мають внести всю інформацію з амбулаторних карток вінничан у поліклініках. Тамара Васильчук сподівається, що нововведення скоротить час прийому населення в поліклініках Вінниці. Лікарям не треба буде заповнювати медичні картки.


Переглядів: 3154
Поширень: 0