20 листопада в місті Вінниці на вулиці Блока працівники патрульної поліції затримали двох підозрюваних у пограбуванні вінничан. Озброївшись дерев’яною битою, зловмисники відбирали мобільні телефони у перехожих.

Близько 18.15 до поліції звернувся 19-річнй студент одного з навчальних закладів міста з заявою про пограбування. Потерпілий повідомив, що щойно на вулиці Блока до нього з дерев’яною битою підійшли троє невідомих чоловіків та, погрожуючи фізичною розправою, заволоділи його мобільним телефоном «Meizu M2».

У цей же час до Вінницького відділу поліції з аналогічним повідомленням звернувся ще один вінничанин. Він повідомив, що близько 18.10 на вулиці Блока троє невідомих чоловіків, застосувавши фізичну силу, вирвали у нього з рук телефон, по якому він дорогою розмовляв. 24-річний потерпілий не розгубився та почав чинити опір нападникам. Тікаючи, зловмисники викинули відібраний телефон.

У Вінниці поліція затримала двох вінничан, які з битою в руках грабували перехожих

Як розповів начальник Вінницького відділення поліції Анатолій Присяжнюк, орієнтування про трьох зловмисників були надані черговим екіпажам патрульної поліції. Неподалік від місця вчинення злочину підозрювані були затримані. Ними виявилися вінничани віком 35, 37 та 45 років. Вони перебували в стані алкогольного сп’яніння. У одного з затриманих поліцейські вилучили телефон потерпілого, а в іншого – дерев’яну биту. Двоє з підозрюваних раніше відбували покарання за вчинення крадіжок, угон автотранспорту та хуліганство.

У Вінниці поліція затримала двох вінничан, які з битою в руках грабували перехожих

Правопорушники запевняють, що хлопця вони не грабували, а як його телефон у них опинився вони не знають, кажуть, випадково.

Затримані зараз знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Їм оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.187 (розбій) та ст.15 ч.2 ст. 186 (замах на грабіж). За вчинення таких злочинів правопорушникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.



Переглядів: 3157
Поширень: 0