Викрадений транспортний засіб два правопорушники буксирували іншим легковиком. Під час руху водії обох транспортних засобів перебували в стані алкогольного сп’яніння.

 В ніч з 21 на 22 листопада, близько 1-ї години, патрулюючи Хмельницьке шосе, патрульні звернули увагу на легковик «ВАЗ-2101», який буксирував автомобіль «ВАЗ-2106» без державних номерних знаків. При спілкуванні з водіями правоохоронці помітили у них ознаки алкогольного сп’яніння. Освідування підтвердило підозри патрульних. Рівень алкоголю в організмі 24-річного водія автомобіля «ВАЗ-2101» у 7,5 разів перевищував норму та становив 1,5 проміле, а в організмі 25-річного водія «ВАЗ-2106» - алкоголь у 8,5 разів був вище дозволеного та складав 1,7 проміле.

При складанні адміністративних матеріалів за керування транспортними засобами в стані сп’яніння поліцейські виявили, що у 25-річного водія автомобіля «ВАЗ-2106» відсутнє посвідчення водія та будь-які документи на транспортний засіб. Перевіривши транспортний засіб по базах даних, з’ясувалось, що він знаходиться у розшуку. Третього листопада «ВАЗ» викрали у обласному центрі.

На Хмельницькому шосе поліцейські затримали двох водіїв напідпитку, які буксирували крадене авто

Зі слів старшого з чоловіків, транспортний засіб він декілька днів тому придбав, та ще не встиг перереєструвати. Працівники поліції перевіряють затриманих на причетність до вчинення угону.

На водіїв патрульні склали протоколи за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння) та в подальшому передали їх працівникам слідчо-оперативної групи поліції для документування події.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п’яти років.



Переглядів: 2172
Поширень: 0