О 6.20 год. ранку відбулося зіткнення пасажирського автобусу ПАЗ, який здійснював перевезення за маршрутом «Хижинці-Парпурівці-Сокиринці-Вінниця», зі сміттєвозом КамАЗ. «На місце події терміново були направлені всі вільні карети швидкої медичної допомоги, де було надано всім постраждалим першу невідкладну допомогу та доставлено їх до МКЛ-2 для подальшого обстеження та проходження лікування.» - поінформував присутніх журналістів головний лікар міської станції швидкої допомоги Валентин Фіщук. Загалом було задіяно 10 бригад швидкої допомоги та доставлено 27 осіб з травмами різної важкості, 20 з яких госпіталізовано.

зіткнення пасажирського автобусу ПАЗ зі сміттєвозом КамАЗ

На сьогоднішній день 5-ро осіб знаходяться в реанімації у важкому стані, але, за словами медиків, стабільному, 7 – пройшли амбулаторне обстеження, 9 – знаходяться у відділі політравми, 3 – відділ нейрохірургії, 2-оє – ЛОР-відділеня та один постраждалий в травматології. Водій маршрутного автобусу після обстеження та отримання медичної допомоги відмовився від перебування у стаціонарі та покинув приміщення лікарні. На даний час вже прооперовано 11 осіб. На жаль, не вдалося врятувати життя 67-річної жінки. Як відомо, усі постраждалі працездатного віку.

зіткнення пасажирського автобусу ПАЗ зі сміттєвозом КамАЗ

Оперативності спрацювання медиків посприяло місце розташування пригоди, досить ранній час, в який ще не так багато заторів на дорогах міста та не така інтенсивність викликів, за рахунок чого були вільні карети швидкої допомоги, а також миттєве реагування лікарів, які підключилися до роботи. На виконання доручення голови облдержадміністрації, на допомогу медперсоналу МКЛ-2 мобілізовано кращих фахівців обласної клінічної лікарні ім. Пирогова та інших закладів охорони здоров`я області та міста.

зіткнення пасажирського автобусу ПАЗ зі сміттєвозом КамАЗ

Як зазначається за фактами слідства, обидва водії є досить досвідченими та перед початком робочого дня пройшли медогляд, а транспортні засоби техогляд. За словами заступника начальника УДАІ ГУМВС у Вінницькій області Павла Солонєнко стан доріг на цьому перехресті є задовільним, але світлофор був у режимі мигаючого кольору. Що саме стало причиною такої страшної аварії поки що залишається невідомим. На разі ведеться слідство та порушено кримінальну справу за ст. 286. Також спростувалися чутки щодо незаконного перевезення пасажирів водієм маршрутного автобусу.

зіткнення пасажирського автобусу ПАЗ зі сміттєвозом КамАЗ

За ініціативи голови облдержадміністрації, створено спеціальну комісію з вивчення причин аварії, а керівництву ГУМВС доручено провести об`єктивне розслідування ДТП та посилити контроль за пасажирськими автоперевезеннями на території області. Чи будуть саме на цьому перехресті встановлені додаткові заходи безпеки, питання розглядається.

Список постраждалих в результаті ДТП 30.03.2010 р.

1. Невідома – 45 років
2. Коломієць Людмила Анатолівна – 40 років
3. Невідома (Михайловська Тетяна Михайлівна) – 67 років (померла)
4. Ільченко Тетяна Григорівна – 40 років
5. Хорина Валентина Миколаївна – 32 роки
6. Берецький Олександр Васильович – 1980 р.н.
7. Ткачук Меланія Антонівна – 57 років
8. Язвинська Людмила Леонідівна – 26 років
9. Чесник Ігор Васильович – 40 років
10. Лавренюк Марія Анатолівна – 1963 р.н.
11. Коровячук Лариса Григорівна – 26 років.
12. Кондерал Оксана Андріївна – 19 років
13. Береговий Василь Олексійович – 57 років
14. Гандей Валерій Віталійович – 40 років
15. Ільченко Віра Петрівна – 58 років
16. Шутенко Світлана Віталіївна – 36 років
17. Джус Ольга Михайлівна – 59 років
18. Кондерал Галина Андріївна – 20 років
19. Кузьменко Володимир Олексійович – 53 роки
20. Ільчук Ярослав Борисович – 32 роки
21. Штурман Марія Іванівна – 47 років
22. Петровський Сергій Олексійович – 44 роки
23. Гуменюк Олег Васильович – 42 роки
24. Пасюк Світлана Анатолівна
25. Мазепа Олександр Миколайович
26. Шаманський Володимир Сергійович

Фото з сайту www.dai.vn.ua


Переглядів: 6349
Поширень: 0