Раніше такий документ видавався через один календарний місяць з моменту подання усіх матеріалів. Тепер його можна буде отримати через п\'ять робочих днів. Такий дозвіл має бути на кожному підприємстві, де в результаті діяльності утворюються відходи, які належать до небезпечних (люмінесцентні лампи, відпрацьоване дизельне пальне, шини тощо). Згідно вимог, вони повинні зберігатись у спеціально відведених місцях або утилізовані.

За словами начальника управління економіки і інвестицій Вінницької міської рад Галини Якубович, у Вінниці відпрацьований механізм таким чином, щоб максимально спростити процес і скоротити строки видачі дозволів на експлуатацію об\'єктів поводження з небезпечними відходами. «Суб\'єкт господарювання, який має намір отримати дозвіл, повинен надати відповідний пакет документів адміністратору Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс», - розповідає Галина Якубович. - Дозвіл видається управлінням економіки і інвестицій міської ради безоплатно, протягом п\'яти робочих днів з дня реєстрації заяви та встановленого переліку документів».

Для того, аби такий дозвіл отримати оперативно, представник підприємства має ретельно зібрати усі матеріали, які відповідатимуть дійсності. У видачі дозволу можуть відмовити, якщо у переліку документів відсутній позитивний висновок санітарно-епідеміологічної служби. Також дозвіл не видаватиметься, якщо є невідповідність у поданих документах, або ж буде в них виявлено недостовірну інформацію.

Для довідки

Для отримання дозволу потрібно подати такі документи: заяву встановленого зразка; копію про свідоцтво державної реєстрації суб\'єкта господарювання; довідку про наявність спеціально відведених в установленому законодавством порядку місць чи об\'єктів розміщення відходів. Крім того, до пакету документів повинні бути внесені відомості про перелік, склад і властивості відходів, що утворюються, а також ступінь їх небезпечності. Також заявник повинен подати копію висновків санітарно-епідеміологічної експертизи щодо об\'єктів поводження з відходами, довідку про перелік та кількість відходів, що були утворені на підприємстві за два попередні роки та ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.


Переглядів: 3008
Поширень: 0