Це пов\'язане із тим, що, згідно Правил благоустрою м. Вінниці, жителі повинні дбати про чистоту прилеглої території, не забруднювати річку та її береги. Окрім цього, деякі ділянки прибережної смуги та самого русла недоступні для працівників комунальних служб через огорожі, які встановили самі мешканці. КП «Вінницьке міське підприємство по ремонту шляхів та споруд на них» регулярно здійснює очистку русла річки у відведених місцях, де скупчується найбільше сміття.

Ще на початку березня працівники комунального підприємства розпочали очистку від сміття тих ділянок річки Тяжилівки, де протягом зими назбиралось найбільше сміття. Оперативне прибирання ранньою весною русла було здійснено з метою запобігання можливого підтоплення будинковолодінь, які розташовані близько до річки. Згідно графіку робота триває й сьогодні. Щодня представники управління комунального господарства та благоустрою відслідковують місця, де накопичується бруд. Регулярні очисні роботи проводяться в найбільш проблемних ділянки. Інші території прибираються по мірі необхідності.

Голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук розповідає, що мешканці приватного сектору, де протікає Тяжилівка, напередодні Великодня вже розпочали прибирання річки та її берегів. Мешканці Хутора Шевченка та Тяжилова першими вийшли на суботник і впорядкували свою прилеглу територію, по якій протікає Тяжилівка.

Начальник відділу експлуатації і утримання об\'єктів комунального господарства управління комунального господарства та благоустрою міської ради Сергій Суша розповідає, що згідно Правил благоустрою м. Вінниці п.5.6.2. мешканці повинні утримувати у належному стані прилеглу територію. Тому управління комунального господарства міськради спільно з Асоціацією органів самоорганізації населення планують залучати до прибирання усіх громадян, які проживають вздовж річки. «Ми сподіваємось, що такі спільні прибирання допоможуть мешканцям усвідомити, що стан прилеглої до їх домоволодінь території у великій мірі залежить від них, - говорить Сергій Суша. - І, як справжні господарі, вони мають утримувати її у належному стані».


Переглядів: 2794
Поширень: 0