Захід проведено в рамках проекту «Посилення політичних прав жінок» за підтримки Фонду прав людини Посольства Королівства Нідерланди та Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації. Виконавчим партнером виступив Інститут Місцевої Демократії «Відкрите суспільство».

Особлива увага під час проведення заходу зверталася на те, що права людини грунтуються на загальнолюдських цінностях: людській гідності, справедливості, рівності, повазі. І дотримання цих прав має бути пріоритетним у розвинутому демократичному суспільстві. Важливим визначено також і розуміння, кожною людиною зокрема, необхідності забезпечення реалізації своїх прав.

Цікавими та змістовними для учасників фестивалю стали виступи та презентації, що зачепили емоційні струни кожної людини в залі. В ході обговорення прозвучала теза, що розуміння і прийняття концепції прав людини в суспільстві є можливим пришвидшити за допомогою сучасних інструментів.

У Вінниці відбувся ІІ Фестиваль рівних прав та можливостей «INFEST 2017»

Учасники заходу мали можливість не лише слухати виступи, але й активно брати участь в інтерактивних локаціях, які відбувалися у трьох залах Креативного простору «Артинов».

В залі Гідності проводився інтерактив у форматі світового кафе на тему «Як посилити цінність людської гідності в українському суспільстві?». В результаті роботи світове кафе напрацювало низку конкретних пропозицій, що можуть згодом бути використані як ідеї для проектної діяльності.

В залі Рівності обговорювали тему: «Як не дискримінувати та отримати з цього зиск?» та проводили Інтерактивну станцію: «Назви це і почнемо долати». В результаті напрацьовано низку меседжів, слоганів проти дикрімінації.

У Вінниці відбувся ІІ Фестиваль рівних прав та можливостей «INFEST 2017»

В цей же час в залі Свободи працювала «Юридична клініка», де проводилося консультування учасників щодо зменшення ризиків потрапляння в пастку торгівців людьми і не опинитися жертвою цього ганебного злочину.

INFEST 2017 – це інклюзивність, інтерактивність, інакшість, інноваційність, інтернаціональність, інтелектуальність, інформаційність.

У Вінниці відбувся ІІ Фестиваль рівних прав та можливостей «INFEST 2017»

Враховуючи один із принципів ІНФЕСТу інклюзивність, в рамках фестивалю працювало світове кафе жестовою мовою. Студенти з вадами слуху могли повноцінно брати участь у заході, не відчуваючи інформаційної ізоляції, розуміти все, що відбувалося. І це стало можливим завдяки організованому сурдоперекладу.

ІНФЕСТ – це можливість відкриття нових інноваційних інструментів для просування ідей гендерної рівності, прав людини.

У Вінниці відбувся ІІ Фестиваль рівних прав та можливостей «INFEST 2017»

Проведення подібного фестивалю на Вінниччині - це актуалізація в суспільстві цінностей прав людини, людської гідності, взаємоповаги, ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги, актуалізація проблеми дотримання рівних прав та можливостей, проблеми безперешкодного руху до правової, безпечної для кожного, держави.



Переглядів: 1651
Поширень: 0