У Вінниці 37-річна вінничанка ременем від сумки побила свого малолітнього сина та вигнала його з дому. За допомогою першокласник звернувся до шкільного соціального педагога. Побачивши синці та садна на голові та тілі дитини, працівниця навчального закладу викликала швидку допомогу, поліцію та соціальну службу.

28 грудня до поліції надійшло повідомлення від соціального психолога однієї з вінницьких шкіл про те, що до неї за допомогою звернувся першокласник. Дитина розповіла, що її побила та вигнала з дому мама. Оглянувши хлопчика, педагог викликала швидку допомогу та поліцію, оскільки усе тіло дитини було у численних саднах та подряпинах.

Як розповіла начальник відділу ювенальної превенції ГУНП Людмила Кузнєцова, каретою швидкої допомоги хлопчик був доставлений у лікарню. Крім тілесних ушкоджень у дитини діагностували гостру респіраторну вірусну інфекцію та підвищену температуру. Поки лікарі оглядали хлопчика, поліцейські з’ясовували обставини інциденту з його матір’ю. Факт побиття жінка заперечує. За її словами, син пішов на прогулянку, після чого повернувся з травмами.

Вінничанка побила 7-річного сина та вигнала його з дому

Зараз поліція з’ясовує обставини побиття дитини, опитуються сусіди, вчителі та товариші хлопчика. Призначено проведення експертиз.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ст. 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що призвело до тяжких наслідків). Жінці загрожує до 5 років ув’язнення.

В поле зору поліції через свої «методи виховання» жінка потрапляє не вперше. Кілька місяців тому поліцією було розпочато кримінальне провадження за ст. 126 КК України (побої і мордування). 

Досудове розслідування по ньому триває.

Подальшу долю хлопчика вирішуватиме служба у справах дітей.



Переглядів: 2577
Поширень: 0