Мешканці м. Вінниця, м. Макєєвка, м. Хмельницький та м. Ялти зможуть оволодіти сучасними інформаційно-комунікативними технологіями в Навчальних центрах IDEA.

Американська неприбуткова організація PH International (Пі Ейч Інтернешнл) разом з Міжнарродною єврейською жіночою організацією «Проект Кешер» та за фінансової підтримки програми Microsoft Unlimited Potential (Світ безмежних можливостей) корпорації Microsoft представляє проект «Відкритий світ інформаційних технологій» (Information Dissemination and Equal Access, IDEA).

Проект IDEA створений для розвитку інформаційної грамотності населення регіонів України, підвищення якості освіти та рівня соціального та культурного розвитку, а також поліпшення якості життя людей, які потребують соціальної підтримки. Відкриття Навчальних центрів в м. Вінниця, м. Макєєвка, м. Хмельницький та м. Ялти стало продовженням реалізації проекту в регіонах України.

Діяльність проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» спрямована на розширення можливостей доступу до інформаційних технологій, удосконалення технічних навичок і можливостей для безробітної та/або частково зайнятої молоді, молодих людей, які мають непривабливий соціально-економічний стан, осіб з обмеженими можливостями, людей похилого віку. Навчальні заняття в рамках проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» орієнтовані не просто на надання можливості отримувати знання у сфері сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, але й на застосування цих знань на практиці для поліпшення умов життя в кожній місцевій громаді.

На базі навчальних центрів IDEA проводитимуться такі заняття, тренінги, семінари:

• Курси за навчальною програмою «Світ безмежних можливостей», розробленою фахівцями корпорації Microsoft.

• Семінари та заходи, спрямовані на вдосконалення різних навичок, актуальних для поліпшення соціально-економічного стану представників місцевої громадськості. Тематикою занять може бути: «Успішне складання резюме», «Пошук роботи в мережі Інтернет», «Юридична допомога й консультації в Інтернеті» тощо.

Слухачі курсів, які успішно закінчили навчання, отримують іменний сертифікат програми «Світ безмежних можливостей» корпорації Microsoft, дійсність якого роботодавці можуть перевірити на веб-сайті проекту www.idea-ukraine.org.


Переглядів: 3386
Поширень: 0