Маленьким пацієнтам показують мультики і в цей час за допомогою датчиків зчитують інформацію про роботу очних м’язів. Обладнання функціонує в обласній дитячій лікарні, кошти на нього збирали волонтери.

Дивитись мультик і одночасно корегувати зір. У Вінниці лікують дитячі офтальмологічні хвороби за унікальною технологією, яку розробили фахівці з інституту головного мозку. 10 річній Лізі, починаючи процедуру, лікарі одягають чотири датчики, навушники та вмикають улюблений мультфільм. У дівчинки вроджена вада – астигматизм ока. Внаслідок цього те, що вона бачить - нечітке або спотворене. Тому двічі на рік Ліза має проходити курс лікування.

Апарат, яким лікують таких хворих називається Амбліокор. Завдяки науковому винаходу зір відновлюватимуть впливаючи на нервові процеси, які контролюють зорові функції.

Ольга Маковська, завідувачка відділення офтальмології: “Всі процеси лікування проходять неусвідомлено, дитина сидить дивиться на екран і в цей час проходить процес лікування. Цей прилад діє на мозок, вже потім імпульси передаються на око, одягаємо датчики за їх допомогою йде зчитування інформації.”

Мультики діти бачать лише коли працездатність очей максимальна, щойно зорові м’язи розслабляються картинка зникає. Таким чином відбувається корегування. Ефект помітний після кількох процедур, говорить Інга Кучерук, яка сім років возить дочку на лікування. Жінка каже, що зір у дитини поступово підіймається.

Збирали кошти на обладнання, а це 297 тис грн, волонтери. Окрім Амбліокору закупили два апарати для лікування близькозорості. Детальніше у відеосюжеті:



Переглядів: 2885
Поширень: 0