Поліція затримала зловмисника, який вночі на вінницькому центральному ринку з торгівельного контейнеру, де продавали мобільні телефони та ремонтували побутові прилади, намагався вчинити крадіжку 10 телефонів, аксесуарів до них, ваучерів поповнення рахунку, флешок. Сума завданого збитку становить близько 50 тисяч гривень.

18 лютого до працівників групи реагування патрульної поліції, які знаходились неподалік Центрального ринку, за допомогою звернулись представники приватної охоронної фірми. Охоронці повідомили, що двічі спрацювала сигналізація у одному з торгівельних контейнерів на ринку. Оглянувши його, нічого підозрілого вони не виявили. Ролети та замки на контейнері були не пошкоджені. Під час огляду приміщення з тильного боку поліцейські вивили невеликий отвір у стіні, а в середині приміщення – зловмисника.

У Вінниці на ринку через отвір у стіні злодій обікрав контейнер з мобільними телефонами

Як розповів начальник Лівобережного відділення Роман Андрущак, затриманим виявився 31-річний вінничан. Він раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та вбивство. Зловмисник зібрав вкрадені речі у сумки та збирався йти, коли у приміщенні з’явилися поліцейські. Серед викраденого - десять мобільних телефонів, понад п’ять десятків акумуляторних батарей до мобільних різних моделей, дев’ять упаковок навушників, сім зарядних пристроїв, вісім стартових пакетів, ваучери поповнення мобільного рахунку, відеореєстратор, модеми, флешки та інше на суму близько 50 тисяч гривень.

У Вінниці на ринку через отвір у стіні злодій обікрав контейнер з мобільними телефонами

За словами затриманого, він заздалегідь готувався до злочину і кілька днів поспіль заходив у приміщення та придивлявся, яким чином можна до нього потрапити. Зізнається, що навіть не здогадувався, що воно може бути під охороною.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ст. 15 ч. 3 ст. 185 КК України (замах на крадіжку, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). За таке правопорушення передбачено покарання до 6 років позбавлення волі.



Переглядів: 2611
Поширень: 0