27 лютого 2018 року 120 військовослужбовців відправлять в одну з мотопіхотних бригад на навчання. Метою зборів резервістів є підтримування постійної бойової готовності військових підрозділів та окремого військовослужбовця у складі бригади. Після того, як резервісти прибудуть на збори, вони отримають військову форму, зброю та засоби захисту. 

Перші два тижні резервісти будуть займатися фаховою підготовкою. Потім рядовий і сержантський склад скерують безпосередньо до навчальних центрів, а офіцерський – на навчальні курси при вищих військових навчальних закладах. Протягом другої половини місяця заплановано вивести військових на полігони, де відбудуться навчання у складі бригад.

За резервістом на час зборів зберігається його місячна зарплата. Крім того, кожному військовому виплатять кошти у залежності від його звання. Якщо резервіст на день призову був непрацюючим, йому все-одно виплатять мінімальну заробітну плату.

Тривалість навчань не змінилася і складає 30 діб. По закінченню навчань та виплати відповідного фінансового забезпечення, резервісти оперативного резерву будуть повертатися до своїх домівок.  



Переглядів: 2250
Поширень: 0