За 3 місяці цього року складено 9 протоколів про корупцію відносно слубовців 3-4 категорії (минулого року - 8) та 23 протоколи про корупцію відносно службовців 5-7 категорії. Такі дані озвучив начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами апарату Вінницької облдержадміністрації Юрій Мельник.

Натомість кількість протоколів, переданих до суду, та кількість вироків за цими протоколами - вдвічі менша. За словами Юрія Мельника, за перший квартал минулого року до суду направили 93 протоколи про корупцію, цього року вже 112. Водночас, кількість роглянутих судом протоколів - 53 та 56 відповідно. Розглянуто і оштрафовано - 46 (за перший квартал минулого року) і 52 (цього року).

- 112 і 56. Тобто половина спрацьвано на корзину, - зазначив Юрій Мельник. - Якщо протоколи не направлені до суду, тобто над тими протоколами або ще працюють правоохоронні органи, або вони взагалі лягли десь під сукно чи підшиті в справи, або ж пішли в корзину.

За словами Юрія Мельника, у боротьбі з корупцію потрібно найперше змінювати законодавство. Наразі у Верховній Раді знаходяться декілька законопроектів, які б могли змінити ситуацію. Але український парламент нині майже палізований.


Переглядів: 2828
Поширень: 0