За «звільнення» сина від покарання за вчинену автопригоду, у якій постраждали люди, минулої доби троє пенсіонерок віддали шахраям близько 150 тисяч гривень. Свої заощадження потерпілі власноруч віддали незнайомцю, який представився працівником поліції. Тепер зловмисника розшукують оперативники.

12 березня до Вінницького відділу поліції звернулись троє пенсіонерок віком 68, 78, 82 років з заявами, що вони стали жертвами шахраїв. Усі три потерпілі вінничанки віддали свої заощадження за «звільнення» синів з поліції. Сума завданого їм збитку становить близько 150 тисяч гривень.

Псевдополіцейський дзвонив на стаціонарний телефон та за грошову винагороду пропонував жінкам «звільнити» їх синів від покарання за вчинені автопригоди. Аби допомогти родичам, жінки віддали зловмиснику усі свої заощадження. За грошима злодій приходив додому до своїх жертв.

Коли жінки з’ясували, що їхні сини ніяких проблем з правоохоронцями не мають - звернулись з заявами до поліції.

Слідчим відділенням поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Поліція вкотре закликає громадян бути обачними, не довіряти подібним дзвінкам та не панікувати. Перевірте, де дійсно знаходиться Ваша рідна людина. Пам’ятайте, у разі реального затримання працівники поліції повідомляють про це рідних, вказуючи підстави та термін, а також відділ чи відділення, де утримується особа. Чинним законодавством не передбачено жодних платежів за утримання затриманої особи правоохоронним органом. Якщо громадяни виконують вимоги псевдополіцейських та передають їм кошти, то вони автоматично стають правопорушниками відповідно до статті 369 ККУ – надання неправомірної винагороди службовій особі. Попросіть людину, яка представилась працівником поліції назвати прізвище, ім’я, по-батькові і дату народження затриманого родича, запитайте у чому він був одягнений, колір очей, зріст. Практично у 100% випадків такою інформацією зловмисники не володіють, оскільки телефонний номер набрали навмання. Якщо Вам повідомляють, що близька людина вчинила ДТП, обов’язково поцікавтеся, де це сталося, яка була машина, який її колір та державний номер. Отримавши такий дзвінок - негайно телефонуйте за номером 102.



Переглядів: 1813
Поширень: 0