Вчора на спецлінію поліції 102 надійшло повідомлення, що по вул. Станіславського у м. Вінниці двоє невідомих осіб, озброєних пістолетом та ножем, вчинили напад на чоловіка, відібрали його телефон та 3 тисячі доларів. В ході проведення заходів з розкриття злочину поліцейські встановили, що чоловік вигадав цю історію, щоб виправдатися перед дружиною через відсутність коштів.

За словами керівника Лівобережного відділення поліції Романа Андрущака, понад півтори години поліцейські працювали над розкриттям резонансного злочину. Місто відпрацьовували по плану «Спіраль», шукали можливих свідків та очевидців нападу.

Слідчо-оперативна група поліції із залученням криміналістів на місці події провела першочергові слідчі дії.

Вінничанин придумав історію про розбійний напад, аби "викрутитися" перед дружиною за відсутність 3 тис. доларів

В ході опитування поліцейські запідозрили, що потерпілий говорить неправду, через те, що він плутався в деталях, говорив невпевнено. Зрештою, 26-річний чоловік зізнався, що вигадав історію з нападом, аби в такий спосіб пояснити дружині відсутність грошей, які начебто йому заборгували друзі.

В діях чоловіка вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.383 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Таке правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.



Переглядів: 3443
Поширень: 0