У місті тривають роботи з прибирання після зими. Працівники комунальних підприємств очищають зливову каналізацію, тротуари та дороги. Робітники КП «Зеленбуд» займаються санітарною обрізкою гілля дерев. Як дозволить погода, розпочнеться фарбування урн та турнікетів, приведення до ладу зон відпочинку біля води, запуск фонтанів. Також заплановано традиційні загальноміські суботники. Про це йшлось сьогодні, під час чергового засідання виконавчого комітету.

Щороку після зими у нашому місті розпочинається «генеральне» прибирання. «Цієї весни заплановано привести в належний санітарний стан сквери та бульвари, зони відпочинку, пам’ятні знаки», – каже директор департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

У рамках «генерального прибирання» заплановано очищення тротуарів, доріг, зливової каналізації (це 200 решіток та 150 оглядових колодязів), очищення колесо-відбійних брусів, урн та 10 тисяч метрів погонних турнікетів. Весною також будуть чиститись колодязі питної води та їх дезінфекція.

Також будуть проведені загальноміські заходи – толоки. Їх планують організувати 6 та 27 квітня, але дата їх проведення може змінюватись в залежності від погодних умов.

Працівники КП «Вінницязеленбуд» планують цієї весни виконати омолоджувальну, формувальну та санітарну обрізку дерев, підсів 5770 м2 газонів, розкриття 9593 кущів троянд. Міські зони відпочинку біля води будуть готувати для літнього відпочинку вінничан, запустять в роботу фонтани.

Підсумовуючи доповідь Володимира Ніценка Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив: «Сьогодні нам потрібно проаналізувати якість прибирання міста взимку, зробити об’єктивні висновки і, якщо потрібно, переглянути умови співпраці з організаціями, які обслуговують дороги. Потрібно проводити жорсткий контроль і моніторинг прибирання території у весняно-літній період і, по результатам, робити відповідні організаційні висновки. Це, до речі, стосується і прибирання прибудинкових територій. Щодо ситуації з люками, то після зими ми маємо досить серйозні питання до організацій, які мають слідкувати за їх станом. В цьому напрямку потрібно працювати, має бути єдиний стандарт щодо люків. Говорячи про вертикальне озеленення, то мене не влаштовують розмови про те, що не той ґрунт, погода чи сонце. Потрібно підвищувати якість робіт».



Переглядів: 2265
Поширень: 0