Відтепер усі нові призначення відбуватимуться за результатами відкритого конкурсного відбору, проведеного незалежною комісією.

Минулого тижня у мерії відбулось перше засідання комісії, яка підбиратиме медичних працівників для роботи у міських закладах охорони здоров\'я. Інформацію про вакансії у медичних установах можна буде отримати із засобів масової інформації та на офіційному сайті міської ради. Бажаючим влаштуватись на роботу потрібно буде подати перелік документів разом із заявою до спеціальної комісії. Потім пройти співбесіду.

Комісію по працевлаштуванню лікарів у лікувально-профілактичні заклади Вінниці було створено згідно розпорядження міського голови Володимир Гройсмана. «Підняти якість медичного обслуговування у місті - один з наших пріоритетів на найближчі роки, - зазначає очільник міста. - Ми плануємо здійснити комплекс заходів, які стосуються і покращення матеріальної бази міської системи охорони здоров\'я, і зміни підходів до її кадрового забезпечення. Зараз ми також працюємо над створенням загальноміської системи підвищення кваліфікації медпрацівників».

З допомогою відкритих та прозорих конкурсів у міські заклади охорони здоров\'я зможуть влаштуватись на роботу фахівці високого рівня. Члени комісії будуть перевіряти їхні знання та враховувати середній бал оцінок освітніх знань за результатами навчання у вищому медичному навчальному закладі.

Заступник міського голови Андрій Рева, який очолив комісію, розповідає, що таким чином буде забезпечуватись рівність громадян, які отримали вищу медичну освіту, в реалізації конституційного права на працю, а сам процес прийому на роботу в лікувально-профілактичні заклади міста буде прозорим та доступним для усіх вінничан-медиків. Окрім цього для покращення якості надання медичної допомоги планується ефективно використовувати потенціал талановитої молоді.

До складу конкурсної комісії входять завідувачі та викладачі кафедр Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, радники міського голови на громадських засадах з питань охорони здоров\'я, голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров\'я та соціального захисту населення, начальник управління охорони здоров\'я та начальник управління кадрової політики міської ради, фахівці обласних лікувально-профілактичних закладів.


Переглядів: 2864
Поширень: 0