Кошти, які раніше йшли на покриття збитків теплопостачальних підприємств, спрямовуються на реконструкцію теплових шляхів. Завдяки цьому вже у 2009 році кількість поривів на мережах міста порівняно із 2006 роком зменшилась майже удвічі.

Опалювальний сезон 2009-2010 в місті пройшов без особливих проблем. Про це розповів начальник управління енергетики, транспорту та зв\'язку міської ради Юрій Іорданов на нараді 29 травня, яка стосувалась підсумків роботи теплопостачальників у холодну пору року. Не зважаючи на досить холодну зиму, тенденція до зменшення поривів на теплошляхах міста продовжилась. Порівняно із минулорічним сезоном завдяки масштабній роботі по реконструкції теплових мереж аварій по підприємству «Вінницяміськтеплоенерго» поменшало з 277 до 251. Окрім цього протягом холодів дотримувались усі температурні показники.

Вже після травневих свят у Вінниці розпочнуться ремонтні роботи теплошляхів та котелень міста. Протягом теплої пори року на деяких ділянках мереж планується здійснити капітальну заміну старих труб на сучасні, попередньо ізольовані. Окрім цього продовжиться робота по відключенню малих котелень. Їх споживачі будуть під\'єднанні до більш потужних.

КП «Вінницяміськтеплоенерго» планує у поточному році у півтора рази збільшити обсяг реконструкцій теплових мереж - замінити старі труби на попередньо ізольовані загальною протяжністю більше трьох кілометрів. Після святкових днів такі роботи розпочнуться по вул. Островського. На період реконструкції буде тимчасово перекрито рух транспорту на цій ділянці дороги.

Окрім цього планується облаштувати індивідуальні теплові пункти житлових будинків. Це дасть можливість покращити якість гарячого водопостачання у трьох будинках по вулиці Пирогова (номери будинків 89-а, 97-а, 103-а), по вулицях Київській, 53, Стахурського, 2 та 600-річчя, 80.

Міський голова Володимир Гройсман вважає, що опалювальний сезон пройшов на високому рівні. «Я переконаний, що протягом 3-5 років у Вінниці буде побудовано одну з найкращих в Україні систем теплозабезпечення міста. Вона буде ефективною та якісною. А завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій, тариф для мешканців міста буде доступним», - говорить очільник міста. Це вдасться зробити за рахунок капітальних ремонтів мереж, реконструкцій котелень, оптимізації роботи усієї системи, якісного обслуговування мереж в цілому та внутрішньобудинкових зокрема, грамотного підходу до організації роботи.

Значно покращити якість надання послуг теплопостачання дозволить промивка систем, які знаходяться у багатоповерхових будинках. В минулому році підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» провело таку роботу власними силами. Цьогоріч планується охопити більше багатоповерхівок та підключити до промивки систем спеціалізовані організації.

На підсумковій нараді міський голова Володимир Гройсман поставив завдання перед теплопостачальниками забезпечити регулярну подачу гарячої води у помешкання вінничан. Відключення можна допустити лише у разі проведення ремонтних робіт на ділянках мереж водопостачання.


Переглядів: 3078
Поширень: 0