Цього року закінчується дія Меморандуму про співпрацю, який підписаний між Вінницею та Цюріхом і стосується забезпечення нашого міста швейцарськими трамваями. Підписаний він був у грудні 2006 року. Його умови успішно виконувались протягом трьох років і вже сьогодні Вінниця «озброєна» арсеналом трамваїв у достатній для обласного центру кількості. Про проведену роботу і враженнями від співпраці говорили учасники останнього засідання Наглядової Ради Українсько-Швейцарського проекту «Цюріхські трамваї для Вінниці», яке відбулось 29 квітня.

Перед підписанням Меморандуму про співпрацю швейцарські колеги їздили Україною і вивчали досвід роботи ТТУ різних міст. У Вінниці їм сподобався підхід до роботи адміністрації підприємства та якість обслуговування і експлуатації працюючих чеських вагонів. Директор проекту «Цюріхські трамваї для Вінниці» Мартін Хефлігер розповів, що тоді, у 2006 році, шведська делегація високо оцінила роботу Вінницького ТТУ і лише після цього було прийнято рішення про співпрацю між двома містами. «Ми зрозуміли, що влада міста серйозно налаштована на співпрацю, а у вінницькому ТТУ є господар і гарний менеджмент, який буде для нас надійним партнером. Саме тому пішли на підписання Меморандуму. Сьогодні ми розуміємо, що наше рішення було правильним, адже побачили великий вклад з боку вінницьких колег у реалізацію цього проекту: переоснащено депо для нових трамваїв, з\'явилась нова техніка, змінено підхід до вирішення проблем», - розповів Мартін Хефлігер.

На сьогоднішній день у Вінниці уже є 61 моторний трамвай та причепи до них. Влітку має надійти ще одна партія вагонів. «Таким чином у Вінниці загалом буде 105 цюріхських трамваїв, - розповідає начальник КП «ВТТУ» Володимир Бугайчук, - що дасть можливість повністю перейти на перевезення пасажирів швейцарськими трамваями. Більше того, Меморандумом про співпрацю передбачено забезпечення підприємства великою кількістю запасних частин, яких має вистачити на 10 років. Проводиться також робота по капітальному та поточному ремонту трамвайних колій, які адаптуються саме до нових трамваїв».

Вінницький міський голова Володимир Гройсман говорить, що цим проектом співпраця між Вінницею і Цюріхом не закінчується. «Під час реалізації проекту була проведена колосальна робота, як з боку швейцарських партнерів, так і з нашого боку, - розповідає Володимир Гройсман. - Тому у нас залишаються лише приємні враження від спільної роботи. В майбутньому ми будемо продовжувати інші проекти нашої взаємодії і співпраці».


Переглядів: 3299
Поширень: 0