Оперативниками управлінням карного розшуку спільно з ямпільськими поліцейськими затримано злочинну групу з двох осіб, яка підозрюється у вчиненні шести розбійних нападів на одиноких літніх людей. В квітні двом підозрюваним, раніше судимим за крадіжки, оголошено про підозру та взято під варту.

На початку січня цього року у с. Тростянчик Ямпільського району злочинці серед ночі зламали двері будинку, увірвалися всередину та побили 85-річну жінку, яка проживала одна. Нападники вимагали віддати гроші.

Непрохані гості перевернули все в будинку, душили подушкою жертву, аби вона розповіла, де заощадження. Аби врятуватися бабуся вдала, що мертва. В результаті розбійники знайшли та забрали 4 тисячі гривень, 2 телефони, хлібопічку, продукти харчування, ковдри та килим. З місця події після цього зникли на автомобілі.

Вінницькі поліцейські знешкодили злочинну групу, на рахунку якої шість нападів на літніх жінок

За словами начальника управління карного розшуку Андрія Дамзіна, до розкриття злочину крім місцевих поліцейських залучили розшуковців з обласного главку поліції. Були опитані місцеві жителі, перевірені особи з числа раніше судимих, схильних до вчинення правопорушень. В ході проведення оперативних слідчих заходів поліцейські отримали інформацію, що до злочину можуть бути причетні двоє раніше судимих з Томашпільського району.

Підозрюваних затримали за місцем проживання. У них частково вилучені речові докази, викрадені у потерпілої а також автомобіль «ВАЗ», на якому пересувалися. Крім того, в ході досудового розслідування поліцейські зібрали достатньо доказів причетності зловмисників до вчинення ще п’яти розбійних нападів в 2017 році на одиноких літніх людей у Ямпільському, Шаргородському та Тульчинському районах.

Вінницькі поліцейські знешкодили злочинну групу, на рахунку якої шість нападів на літніх жінок

В усіх випадках жертвами злочинців були жінки віком від 76 до 85 років. Нападники застосовували силу та забирали останні заощадження, речі домашнього вжитку . Двох потерпілих бабусь розбійники зв’язали та силою відібрали натільні золоті хрестики та обручки.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Вінницькі поліцейські знешкодили злочинну групу, на рахунку якої шість нападів на літніх жінок

Наразі затриманим оголошено про підозру у вчиненні шести розбійних нападів. Вони перебувають під вартою у слідчому ізоляторі. Триває слідство.



Переглядів: 1722
Поширень: 0