Проте більшу частину цієї економії поглинуло зростання вартості енергоносіїв - за останні два роки ціна на природний газ зросла майже втричі. Тому затрати на придбання блакитного палива, не зважаючи на його економію, збільшились.

Економити енергоресурси вінницьким теплопостачальникам вдається завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій. Минулого року було реконструйовано більше двох з половиною кілометрів теплових мереж - старі труби замінено на нові, попередньо ізольовані. Цього року такі роботи будуть продовжуватись. На теплошляхах міста планується замінити більше трьох кілометрів труб.

На загальну картину енергозбереження міста вплинула також реконструкція котелень Вінниці. Протягом 2009 року повністю оновлена котельня по вул. Карла Маркса, 18а. Там також встановлено хімводоочистку. У котельні по вул. Примакова, 23 введено в експлуатацію котел та допоміжне обладнання, на якому в якості палива використовується щепа. Також минулого року дві котельні по вулицях Пирогова, 25 та Свердлова, 143 були переведені на диспетчерський режим, що дозволило скоротити споживання палива та зменшити витрати на обслуговування котелень.

Зменшити об\'єми спожитого газу також вдалось за рахунок відключення малоефективних котелень. Водночас розпочали ефективніше використовувати потужності великих котелень.

Для покращення надання послуг з гарячого водопостачання у трьох будинках по вулиці Пирогова, у двох багатоповерхівках по вул. Станіславського та по вул. Зодчих, 42 завершено роботи по облаштуванню індивідуальних теплових пунктів.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман розповідає, що у місті усі кроки по впровадженню енергозберігаючих технологій робляться послідовно та по мірі фінансового забезпечення. У Вінниці цьому питанню приділяється досить значна увага. «У цьому році ми вступили до Асоціації енергоефективних міст, яка підтримується міжнародними інститутами. Окрім цього ми ведемо переговори з нашим швейцарськими колегами по співпраці у енергетичній сфері, - говорить мер Вінниці. - Ми шукаємо різні ресурси для вирішення проблем у сфері енергозбереження. А головне, ми знаємо, що потрібно робити - у нас сформовані усі плані та якісні технічні рішення».


Переглядів: 2776
Поширень: 0