Сьогодні, 26 квітня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» щодо реалізації проекту «Цікава інклюзія. Змінюймось разом», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Проект передбачає проведення в області інформаційної кампанії щодо інклюзивного прийняття рішень для дітей та дорослих з інвалідністю, зокрема, надання новітньої інформації учням, студентам та педагогам з тематики інклюзивної освіти.

В рамках проекту планується проведення 6 пересувних вуличних акцій з виїздами у райони області.

«В Україні приймаються хороші закони щодо створення доступності та інклюзивності, але, на жаль, ще далеко не всі розуміють самі поняття «інвалідність» та «доступність». Інвалідність виникає через існування бар’єрів: ментальних, інформаційних, архітектурних, інституційних. За допомогою такої інформаційної кампанії ми сподіваємося зробити нашу область доступною для всіх, не залежно від особливостей тієї чи іншої людини», – переконана керівник проекту Людмила Нецкіна.

У Вінниці презентували проект по розвитку інклюзивного суспільства «Цікава інклюзія. Змінюймось разом»

Під час прес-конференції було презентовано нову редакцію порадника по створенню доступного середовища, що був виданий за підтримки облдержадміністрації та обласної Ради.

За словами Людмили Нецкіної, порадник, що в першу чергу орієнтований на архітекторів, проектні бюро та будівельні компанії, постійно доповнюється та перевидається відповідно до змін міжнародних норм по доступності.

Зазначимо, що громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» тривалий час успішно реалізовує проекти щодо розбудови інклюзивного суспільства на Вінниччині, зокрема «Тренінг з розвитку емоційної компетентності», «Кінотеатр під відкритим небом», «Доступність для всіх», «Місто Вінниця – зручне для всіх». Протягом 2016 року реалізовано проект «Шалений мандрівник» спрямований на забезпечення потреби людей з інвалідністю в культурному, пізнавальному та духовному розвитку через моніторинг доступності закладів соціальної сфери (кафе, автозаправних станцій тощо), протягом 2017 року – «Почути серцем» та «Альтернативна комунікація для невербальних дітей».

Нагадаємо, що цього року фінансову підтримку отримали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які співфінансуються коштами обласного бюджету на загальну суму 1 млн. грн. Інформаційна підтримка реалізації проектів надається Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.



Переглядів: 1976
Поширень: 0